Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » 1420 MHz vétele házilag, hogyan?

1420 MHz vétele házilag, hogyan?

Figyelt kérdés

Olvasgatok itt a SETI-ről, meg a WOW jelről, amit 1977-ben fogtak, és máig sem tudni, mi a forrás. Olvastam azt is, hogy az antennák csak pár percig figyelnek egy pontot, aztán tovább pásztázzák az eget. Szóval mi lenne, ha én itt a 10 emeletes tetejére kitennék egy antennát, ami fixen figyelne? Milyen ezköz kéne hozzá, és főleg a rögzítéshez?

Első hallásra tudom, hogy hülyeség, de keressetek a guglin a témában (ismeretlen rádiójelek, wow jel, seti, földönkívüli rádiójel...) és már is érdekesebb lesz.

2015. okt. 5. 21:06
 1/3 anonim ***** válasza:

Talán a legolcsóbb egy 10-20$-os RTL2832-U DVB-T COFDM demodulátorral és E4000 / R820T / R820T2 tunerrel ellátott TV-tuner lenne, amelyet SDR-ként ("szoftveresen definiált rádió") lehet használni.

Keress rá az "RTL-SDR" kifejezésre, rengeteg anyag érhető el.

A gond csak egy jó antenna (esetleg erősítő+sávszűrő) fabrikálása lesz.

Például:

[link]

2015. okt. 5. 22:10
 2/3 anonim ***** válasza:
420? Nem űrlények voltak, csak drogosok
2015. okt. 6. 06:30
 3/3 anonim ***** válasza:
Nyilván mióta a wow jelet fogták, azóta abba az irányba folyamatosan hallgatózik a SETI. Ezt te nagyon nehezen tudod megcsinálni, mert egyrészt a házzal megegyező nagyságú parabolatányér kéne hozzá, ráadásul a χ Sagittarii környékéről jött, aminek folyamatosan változik a pozíciója az égen (mint mindennek, ugye), és pontosan követni kéne a tányérral - de ráadásul nincs is mindig fenn az égen, tehát csak a világ több pontjáról lehet megállás nélkül figyelni az onnan érkező zajt, újabb jelben reménykedve.
2015. okt. 6. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!