Meg lehet állítani a Föld lemeztechtonikai mozgását?
100 millió év múlva rá se lehet majd ismerni a Földre.
Mint ahogy totál másképp nézett ki 100 millió éve ilyenkor is. Viszont szomorú,hogy az a világ,amit ismerünk,nem olyan lesz mint most. Tudom,hol leszünk mi már 100 millió év múlva..De azért szomorú,hogy Európára rá se lehet majd ismerni.
> „Meg lehet állítani a Föld lemeztechtonikai mozgását?”
Elképzelhető, de a mi civilizációnknak egészen biztosan nincs hozzá megfelelő technológiája. Nagyságrendekkel több energia kéne hozzá, mint ami az összes atombombánkban van.
Igen: ehhez ki kell hűteni a Föld belsejét.
Mivel az radioaktív, ezért ehhez még kell pár milliárd év.
Viszont szomorú hírem van: akkor a mágneses védőburoknak is vége lesz, szóval kutya világ lesz itt!
Még a légkör egy része is elszökik majd.
"Nagyságrendekkel több energia kéne hozzá, mint ami az összes atombombánkban van."
És még annál is nagyságrendekkel több, mint amennyi energiát az emberiség azóta megtermelt, amióta csak ezen a bolygón létezik. Beleértve az összes atomerőművet, szénerőművet, víz- és szélerőművet, de még azoknak a tüzeknek az energiáját is, amiket valaha is meggyújtott az évszázezredek folyamán.
Ez az bolygó hatalmas, óriási, az emberek 99,99%-a el sem képes képzelni, hogy mekkora is valójában. Szerintem én sem.
Mennyi esélye van egy jégtáblán a folyón ülő egérnek megállítani a jégzajlást?
Na, neki sokezerszer nagyobb esélye van.
Mese habbal.
"Ehhez nem tettek mást, mint az elmúlt 600 év száazföldi változásait modellezték, majd annak folymatát tovább vitték 100 millió évig." - congratulations. 40 évvel ezelőtti "mi lesz 40 év múlva" írásoktól fetreng az ember a röhögéstől, akkor mennyire megbízhatóak az olyan képek, amik 100 millió év múlva esedékes állapotról szólnak - vagy 100 millió évvel ezelőttiről...
#6:
Azért ne keverjük össze a tudományos geológiai kutatások eredményeinek, számításainak pontosságát a jövő hét meteorológiai előrejelzésével. :)
Kicsit mások a vizsgálati módszerek meg a vizsgálandó téma meghatározhatósága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!