Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ezt eltudná magyarázni valaki?

Ezt eltudná magyarázni valaki?

Figyelt kérdés

NaHCO3 + CH3COOH -> CH3COONa + H2O + CO2

itt van ez a ...!!

én ezt kipróbáltam és semmi!

az elsővegyület a szódabikar bóna a második ecet!!!

és ezekből lenne a nátrium acetát!!

az elsőt hogy mennyi kell ugy számoltam:

Na=23 gramm

H=1

C=12

O3=16*3=48gramm

akkor ez a vegyulet=83gramm

azaz 83 gramm szódabikarbóna kell nem??????

a másikatis így csináltam

minden megvolt és amikor összeöntöttem csak pezsgett és az alján meg (szerintem)csak nedves szódabikar bóna maradt!!!!

leírná nekem hogy hogy van ez???mit kell számolni és keverni??

2010. márc. 13. 17:05
 1/5 A kérdező kommentje:
a hibákért bocsánat
2010. márc. 13. 17:06
 2/5 anonim ***** válasza:
Nade könyörgöm az ecet mólnyi mennyiségét hogyan adtad hozzá? Az ecet ami háztartási 20% ecetet tartalmaz csak!A valódi ecettartalmat kell számolni!Nekem van 99,2 %-os ecetem de akkor is egy vízes oldatot kapsz amit be kell párolni még.
2010. márc. 13. 17:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Még az előző vagyok és 84 a mólsúly a szódabikának. És az se mindegy hogy az ecet súlyszázalékos e vagy térfogat százalékos mert nem mindegy.Megnéztem neked a 20%-os háztartási ecetemet súlyszázalékos ami annyit jelent hogy 200g ecetsav van egy literben.
2010. márc. 13. 17:54
 4/5 A kérdező kommentje:
akkor csak az ecet miatt nem sikerült??
2010. márc. 13. 18:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát adtál mólnyi gram ecetet hozzá? És itt egy híg vízes oldatot kapsz amit be kell párolni vagy kristályos állapotig vagy vízmentesig.Nagyon könnyű bepárolni természetesen Jénaiban.60g CH3COOH kell a 84 gramhoz, ez 3dl 20 %-os ecet majdnem.
2010. márc. 13. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!