Fizikatanulás felnőtt korban autodidakta módon, hogyan?
Relativitáselmélet, kvantumelmélet, hasonló dolgok. Milyen olvasnivalókat ajánlotok, a fő kérdésem inkább az, hogyan lehet elsajátítani (ha lehet) azt a gondolkodásmódot, amivel könnyen befogad, megért az ember ilyen jellegű dolgokat. Szégyellem, de még alap fizikatudásom sincs, nem akarom teljes mértékben a magyar közoktatás minőségére hárítani a felelősséget, de nálunk a suliban sajnos tényleg elhanyagolták a természettudományos tantárgyak megfelelő oktatását. Aztán mikor gimibe kerültem, rájöttem, hogy ezek a legfontosabb dolgok, de akkor meg már csak néztem bambán kémia meg fizika órákon, mert persze alapok nélkül esélytelen volt megérteni bármit is.
27N
A természetet csak szép sorjában lehet megismerni. A természettudományos ismeretek egy piramishoz hasonlítanak. A széles alapokat sokan ismerik, minél magasabbra érsz, annál kevesebben. Továbbá ha nem ismersz egy alsóbb szintet, a felette lévőt félre fogod érteni, mert mást értesz a fogalmak alatt.
Tehát ott kell kezdeni, ahol már gyengébb a tudásod. A megértésen múlik, nem az elolvasáson. Bizonyos fizikai ismeretek megértéséhez szükség van matematikai ismeretekre is, tehát párhuzamosan annak elsajátítása is szükséges.
A relativitáselmélettel akkor kezdj alaposabban,a ha már van fizikus diploma szintű ismereted. Korábban is kezdheted, azt fogod hinni, hogy érted, de félreérted. Ha e témájú kérdéseket böngészel itt, megértheted, miért van ez így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!