Mi a levegő "másik" neve?
A (tiszta) víz egy vegyület - mint jól írtad kérdező dihidrogén monoxid - két hidrogénatomból és egy oxigénatomból áll.
A (tiszta) levegő egy gázkeverék - főbb alkotórészei: nitrogén 78,09%, oxigén 20,93%, argon 0,93%, egyéb (nemes)gázok 0,002%-a a térfogatnak.
Előttem szólókkal egyetértek,
Régen a levegőt éternek nevezték, lehet hallottad már.
Éternek nem a levegőt hívták.
Idézek: "Az éter egy, a XIX. században bevezetett hipotetikus közeg, amiben az elektromágneses hullámok terjednek".
Éspedig azt már akkor is tudták, hogy az e.m. hullámok levegő nélkül is terjednek.
a víznek a dihidrogén oxid nem másik neve hanem a képlete
H2O szépen kémikusan kimondva :)
a levegőnek nincs képlete ezért ilyesfajta tudományosan hangzó nevet se tudsz neki adni
viszont a különböző alkoholok etil/metil, földgáz, palackos gáz, ezeknek a képletét ki tudnád mondani ilyen szépen
Régies: Földi levegő; főleg nitrogén és oxigén keverékéből álló szintelen, szagtalan gázelegy, amely a Földet burokként körülveszi.
Szigula, kedves barátom, megírtam, hogy régies elnevezés nem pedig fizikai. Én is tisztában vagyok mit hittek régen a tudósok, azért biggyesztettem oda a ,,régen" szót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!