Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Lehetséges valamit abszolút...

Lehetséges valamit abszolút nulla fokra lehűteni?

Figyelt kérdés

2015. szept. 5. 16:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2015. szept. 5. 17:00
 2/14 A kérdező kommentje:
És miért nem?
2015. szept. 5. 17:07
 3/14 anonim ***** válasza:
86%

Mert ahhoz meg kellene szüntetned minden erőhatást, ami energiát közöl vele, így minden sugárzást is. Ehhez pl. egy olyan hőszigetelővel kéne körülvenned, ami maga is 0 kelvines...

(Természetesen minden lehetséges kezdetű kérdésre adott válasz kezdete "a tudomány jelenlegi állása szerint", hiszen minden lehetetlen volt, amíg valaki rá nem jött, hogyan lehetséges.)

2015. szept. 5. 18:18
 4/14 anonim ***** válasza:
84%
Az anyagok fajhője az abszolút nulla fok közelében elkezd csökkenni és tart a nullához. Ezt úgy is lehet értelmezni hogy a szabadsági fokok befagynak.Ez az igazi oka annak hogy az abszolút nulla fok nem érhető el csak tetszés szerint megközelíthető.
2015. szept. 5. 18:55
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Annyira lehetséges valamit abszolút nulla fokra lehűteni, mint amennyire lehetség elszámolni végtelenig.
2015. szept. 5. 21:34
 6/14 anonim ***** válasza:
57%
"Annyira lehetséges valamit abszolút nulla fokra lehűteni, mint amennyire lehetség elszámolni végtelenig." - ez nem igaz. A matematikában vannak abszolút bizonyosságok, ezért abszolút lehetetlenségek is, a fizikában (kémiában, biológiában, stb) viszont nincs tökéletes, csak kielégítő bizonyosság. Hogy mi számít lehetségesnek, az változik az idővel, ahogy fentebb írtam.
2015. szept. 5. 21:52
 7/14 anonim ***** válasza:
45%
Nem, mert az anyagok mozognak és ahol van mozgás, ott van energia (->hő)
2015. szept. 5. 22:28
 8/14 Tom Benko ***** válasza:
59%
@5: Én már "elszámoltam" végtelenig. Többször is.... :D
2015. szept. 6. 10:50
 9/14 Mojjo ***** válasza:
79%

Kedves hatos hozzászóló:

"Hogy mi számít lehetségesnek, az változik az idővel, ahogy fentebb írtam."

Igen, és már akkor is hülyeség volt. A fizika _nem_ így működik, ez csupán egy laikus félreértés - bár gyakori félreértés. Szeretik azt gondolni a laikusok, hogy hű a fizika, ahogy fejlődik, megcáfolja korábbi önmagát, állításait, amit régebben így, vagy úgy gondolt, a későbbiekben már nem úgy gondolja - valójában _soha_ nem fordult elő a fizikában ilyen, és a fizikának a természetéből adódóan nem is fordulhat elő.

Persze szívesen várok akár egyetlen egy példát, amikor a fizika valamit lehetetlennektitulált (igen, a fizika, nem ilyen-olyan emberek, akik félreinterpretálták azt), és kiderült, hogy mégsem az.

Nulla kelvint elérni _nem_ lehetséges. Nem a tudomány jelenlegi állása szerint, hanem egyszerűen nem lehetséges, így van megszerkesztve a világegyetem, deal with it.

[link]

2015. szept. 6. 11:26
 10/14 anonim ***** válasza:
75%
Gondolj bele, mivel tudnál lehűteni valamit abszolút nulla fokra. Csak egy abszolút nulla foknál valamivel hidegebb dologgal. Olyan pedig nincs. Kisugározni sem tudja a test az összes energiáját, mert a háttérsugárzás hőmérséklete is 2,7 kelvin.
2015. szept. 6. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!