Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Oktv fizika versenyre miből...

Oktv fizika versenyre miből készüljek fel?

Figyelt kérdés

2015. szept. 4. 22:31
 1/5 anonim ***** válasza:

OKTV feladatok: [link]

Nekem a felkészülés leghasznosabb részét az jelentette, hogy megoldottam egy nagy kupac feladatot.

Ezen kívül tanulmányozd sokat azokat a fizikakönyveket, amiket a versenyre is el fogsz vinni, hogy könnyen tájékozódj benne. Hiába viszed a háromkötetes Budó KisFizt, ha gőzöd sincs, hol találod a Doppler effektus ismertetését. Nálam mindig volt Budó, meg függvénytábla, egy régi meg egy új típusú is, főleg ezeket használtam, a Budót nem nagyon.

2015. szept. 4. 23:03
 2/5 A kérdező kommentje:
nagyon nagyon szépen köszönöm
2015. szept. 5. 09:14
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Fizikából
2015. szept. 6. 20:23
 4/5 anonim válasza:

Én most 09. éig készülök a 2.kat 2.fordulóba és a Holics László fizika oktv feledatokat összegyűjtő könyvet és még vagy >20 másikat viszek magammal.

érdekesség : A fizikai problémákat viszont matematikai úton például integrál vagy differenciálszámítással is próbálom megközelíteni az energiamegmaradás értelmezéséből.

A 840 oldalas könyv minden feladatához a (1963-2003 összes)

színes cetlikkel a feladat tartalmát megjelölve ragasztgatok 1-1 et

és tervezek egy tartalomjegyzéket a témakörökből külön , már meg van 480 oldal cetlizés,

Hogy sikerült, ismertek embereket esetleg akikkel tudtok fizikai problémákról beszélni ? ők segíthetnek

Saját példámról tudom, hogy a legjobban akkor tanulsz meg valamit ha használod és esetleg megtanítod másnak is.

próbáld esetleg rendszerezni a tudásod (2015-17)

kiírhatnád ha még aktuális a kérdés

2017. jan. 31. 18:55
 5/5 anonim válasza:

visszavonnám a kommentem , nem volt hatásos

(bocs és magamtól is)

2017. márc. 2. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!