Mit gondoltok, egyetemre hogy készüljek fel? (bme-émk)
Tavaly érettségiztem, 3 éves szakmára mentem, mert ez biztos alapnak tűnt elsőre,illetve érettségim se lett fényes. kevéske tanulással a négyest középiskolában könnyedén hoztam,de érettségit elszúrtam. Egyre többet olvasok az építőmérnöki szakról, és megfogott a benne rejlő sok lehetőség. Viszont, nem ismerem az ottani elvárásokat és nem tudom, hogy mikre-hogyan készüljek fel. Hitegetni sem szeretném magam, mert 240 ponttal (mint pl:gépész)az emberek nem lesznek mérnökök.(98%)
Kb. egy közép matek és fizika 90%+-os kombinációval felvesznek,de lehet az első év matekját se bírnám ki vele,nem tudom. Jól gondolom? Mikkel ismerkedjem meg még előtte,hogy sikerrel vegyem az akadályokat?
Nézd meg felvi.hu-n az érettségi követelményeket (kell-e emelt, hány pont kell), továbbá egy pontszámító kalkulátorral nézd meg hogy ha újraérettségiznél matekból, és fizikából akkor hány pontod lenne. Szerintem ha a ponthatárt meghaladod mondjuk 20-30 ponttal, akkor felvesznek. Mert nyilván első sorban azokat veszik fel, akik jóval meghaladják a határt, nem azokat akik csak éppen átcsúsznak felette.
Én sem értek olyan jól a dologhoz, szóval bocsánat ha téves infókat adtam.
Én idén végeztem építőmérnökin. Egy 5-ös informatika és egy 4-es matek érettségim volt. Középszint mindkettő.
Sajnos anno a BME-re nem jelentkeztem, pedig oda is elég pontom lett volna.
Vizes mérnökként végeztem, nagyon szeretem és a lehetőségek tárháza tényleg szinte korlátlan ebben a szakmában. A legjobban az tetszik, hogy megvan az alapdiplomám és ha lesz rá pénzem bármikor átképezhetem magam 2 év alatt az építőmérnökön belül bármilyen szakirányra.
Hogy mi kell nagyon? Racionalitás, jó felismerőképesség, marha sok kitartás és akaraterő. Ennyi. A középiskolás matekkal és fizikával kb. semmire nem megy itt az ember. Az alapokat tudni kell, a többit meg megtanulod az egyetemen. Fel kell ismerni, ha valami nem megy. Van olyan ismerősöm, aki 3-szor vette fel a matekot. Ez marhaság. Az első zh után érzi az ember, hogy ez menni fog-e vagy sem. Ha nem, akkor segítséget kell kérni, akár zseni csoporttárstól, akár különtanártól, akárkitől. Ez nem szégyen.
Én pl. az első két matekot simán letoltam, a harmadik valószínűségszámítás volt, ami gimiben is az halálom volt, nem akarja befogadni az agyam. Különtanárhoz jártam és harmadszorra rugdostattam át magam a vizsgán.
Az első félévem egy nagy katasztrófa volt, hihetetlenül nagy a szakadék a gimi és az egyetemi szint között, mindenem 1-es lett, teljen elkeseredtem, aztán mégis időben végeztem, kiváló eredménnyel. :)
Nem kell túlparázni, kerülj be és KÜZDJ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!