Az alkohol hogyan és miért pusztítja el a mikroorganizmusokat?
Figyelt kérdés
2015. szept. 4. 11:55
1/4 anonim válasza:
Fehérjét denaturálja. Hogy miért?
-Vízelvonás
-OH csop. poláros (mert O-nak nagy az EN-a és odavonzza az elektronokat), és a fehérje poláros csoportjaihoz kapcsolódik
-H-híd kötéseket alakít ki fehérjékkel
Egyszóval a fehérje "természetes" kötéseit elQrja, így új struktúrát vesz fel a fehérje, és így már működésképtelen lesz.
2/4 hollófernyiges válasza:
Meg szétszedi a lipidmembránokat.
3/4 anonim válasza:
Az alkohol nem pusztít el mindne mikroorganizmust, számos vírem pusztít el, egyes penészeket sem, és nem hat érdemben a baktériumspórákra sem. Hatása nem a vízelvonó hatással magyraázható,mint sokan hiszik, mivel a 70%-os töénységű etilalkohol erősebb fertőtlenítő hatással bír, mint a 96%-os vagy az abszolút. Hatása a lipidstruktúrák fellazítása mellett közvetlen enzimgátló, sejtméreg-hatása miatt van.
4/4 A kérdező kommentje:
értem köszönöm a válaszokat
2015. szept. 4. 17:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!