Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az alkohol hogyan és miért...

Az alkohol hogyan és miért pusztítja el a mikroorganizmusokat?

Figyelt kérdés

2015. szept. 4. 11:55
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Fehérjét denaturálja. Hogy miért?


-Vízelvonás

-OH csop. poláros (mert O-nak nagy az EN-a és odavonzza az elektronokat), és a fehérje poláros csoportjaihoz kapcsolódik

-H-híd kötéseket alakít ki fehérjékkel


Egyszóval a fehérje "természetes" kötéseit elQrja, így új struktúrát vesz fel a fehérje, és így már működésképtelen lesz.

2015. szept. 4. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Meg szétszedi a lipidmembránokat.
2015. szept. 4. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Az alkohol nem pusztít el mindne mikroorganizmust, számos vírem pusztít el, egyes penészeket sem, és nem hat érdemben a baktériumspórákra sem. Hatása nem a vízelvonó hatással magyraázható,mint sokan hiszik, mivel a 70%-os töénységű etilalkohol erősebb fertőtlenítő hatással bír, mint a 96%-os vagy az abszolút. Hatása a lipidstruktúrák fellazítása mellett közvetlen enzimgátló, sejtméreg-hatása miatt van.
2015. szept. 4. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
értem köszönöm a válaszokat
2015. szept. 4. 17:12

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!