Mi történne a Földdel, ha egy szupervulkán-kitörés, vagy az egész bolygóra kiterjedő földrengés lenne bolygónkon?
Egész bolygóra kiterjedő földrengéshez lemezmozgások kellenének, ami igazából magával vonzaná a "szupervulkán-kitörést".
Az történne, hogy az emberiség nagyrésze kihalna a rengésekben és a kitörésekben. Majd a felszálló hamu eltakarná a napot, ezáltal a földi hőmérséklet drasztikusan lecsökkenne, a vegetáció kihalna, így lassan az állatok és emberek nagyrésze is.
A légkörbe kerülő nagymennyiségű kéndioxid miatt savas eső hullana, illetve a megemelkedett szén-dioxid szint miatt nehézkes lenne a légzés.
Aztán jópár év alatt letisztulna a hamu, akkor viszont a megnövekedett üvegházhatás-gázok miatt az a szerncsétlen, aki még mindig életbe van egy forró pokolba találná magát.
Egy pozitívuma lenne: nem lenne adás a NESÖNEL DZSEOGRÁFIK (Ál)tudományos csatornán, ahol össze-vissza beszélnek mindenféle baromságot. Ne felejtsétek el, hogy kereskedelmi csatornáról van szó, így mindig feljebb és feljebb kell menni a "ki tud nagyobb hülyeséget tudományos köntösbe bújtatni?" című versenyen.
Félre értés ne essék: vannak jó műsorok is, de 90%-ban ha egy kicsit is utána olvasol a dolgoknak, könnyű belátni, hogy baromság és félremagyarázás. Én a fizikával kapcsolatos műsoraikon szoktam jókat derülni. De a legnagyobb a történelmi műsoraik: az Atlantiszról szóló egyik (dokumentum)filmjükben megkérdezték a Csillagkapu Atlantisz producerét, hogy mi a véleménye a kérdésről?! Hát az mi volt??? Ki is találtunk pár analógiát: sürgősségi betegellátás módszertanáról érdemes lenne megkérdezni a Dokik producerét, vadonélő növények biokémiájáról az Avatar producere nyilatkozhatna, míg a kvantummechanika aktuális kérdéseiről hitelesen tudna beszélni a Jodát alakító színész is.
Ahelyett, hogy ezt a (szennyvíz)csatornát nézitek, ragadjatok könyvet, és olvassatok hiteles és releváns könyveket, publikációkat.
z
Előző vagyok!
Legalább nem nekünk kell a bankokat felgyújtani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!