Miért nagyobb az alany fizikai ereje, ha ideges?
Figyelt kérdés
Tapasztaltam magamon. De miért van, ha 1× az agy azt a parancsot adja egy izomnak, hogy fejtse ki a max erőt, nem fejti ki, csak ha mérges, és még lehet úgy sem? Vagy, hogyan szabályozza az agy a parancsot, h mekkora erőt fejtsen ki az izom, és ha akar, de nyugodt az alany, miért nem tud ugyanúgy, max erőt 1 izmából kifejteni, max gyorsasággal futni, stbstb...?2015. aug. 23. 23:05
1/5 anonim válasza:
Ilyenkor valószínűleg az agy úgy gondolja, hogy végveszélyben van, és ennek hatására olyan erőforrásokat is megmozgat, átcsoportosít, amelyekre normál esetben nincs, vagy máshol van szükség. Legalábbis szerintem, amúgy a Google a barátod.
2/5 A kérdező kommentje:
És mire keressek rá?
2015. aug. 23. 23:21
3/5 anonim válasza:
Az adrenalin hatása miatt.
4/5 anonim válasza:
nem értek hozzá, de szerintem azért, mert káros olyan nagy mértékben használni az izmokat, ezért az agy csak akkor engedi ezt meg, ha feltétlen szükséges
5/5 anonim válasza:
Ilyenkor tényleg könnyebben sérül meg a tested, ezért normál esetben az agy ezt nem engedi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!