Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » 3D-s filmet egy szemmel is...

3D-s filmet egy szemmel is lehet élvezhetően nézni?

Figyelt kérdés

Bár mindkét szemem megvan, de az egyik rövidlátó, a másik távollátó, és az agyam kicsi korom óta arra állt be, hogy egyszerre csak az egyiket használja (alternáló látás). A másik olyankor kikapcsol. Azaz nincs térlátásom.

Namármost a 3D-s filmeket két vetítőgéppel vetítik egyszerre, és egy különleges szemüveg választja szét a bejövő jeleket: az egyik gépből jövőt az egyik szemembe irányyítja, a másik gépből jövőt meg a másik szemembe. Azaz ha csak egy szemmel látok, akkor csak az egyik gép által vetített jeleket látom.

Elméletileg, ahogy én végiggondoltam. Szerintetek? Elmehetek és a barátnőmmel 3D-s moziba úgy, hogy nem egy nagy zagyvaságot látok?

2010. márc. 10. 14:55
 1/7 anonim ***** válasza:
persze, mivel ha csak az egyik szemeddel nézed a szemüvegen keresztül, csak az egyik képet látod, a másikat meg a szemüveg kiszűri.
2010. márc. 10. 15:13
 2/7 anonim ***** válasza:
A 3D-s filmet még simán,szemüveg nélkül is látod,csak ugye az ember a 3D-s élményért megy,szóval felteszi a szemüveget.Ha leveszed a szemüveget akkor kicsit homályos a film,vagyis inkább olyan,mintha egy nagyon kicsit ellenne csúszva a kép,de végső esetben még így is rendesen lehet látni,hogy mi történik.Ezt azért mondom,hogy ha a 3d-s élmény nem jön be,azért érdemes elmenned,mert valamit fogsz látni és követhető marad a film.
2010. márc. 10. 15:32
 3/7 anonim ***** válasza:

Üdv.!

És annak mi lehet az oka, hogy egyszer felvettem egy számítógéphez csatlakoztatott 3D-s szemüveget és nekem a kép minden sora jobbra-balra szét volt csúszva? A többiek nem panaszkodtak erre. Lehet, hogy az enyhe szemtengelyferdülésem miatt van? Ne is akarjak 3d-s moziba menni?

2010. márc. 11. 08:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem szintén ilyen gondom van a szememmel, egy kis kancsalsággal fűszerezve. Ha megtanulsz tudatosan mindkét szemeddel azonos irányba nézni, akkor nem lesz gond a 3D vetítéssel. Én is bizonytalanul mentem az első ilyen vetítésre, de szerintem ne hagyd ki.;) A másik, hogy szemüvegre is felveheted a polárszűrős 3D szemüveget, bőven elfér alatta.
2010. márc. 13. 19:51
 5/7 anonim ***** válasza:
Köszi!
2010. márc. 14. 15:18
 6/7 anonim válasza:
És össz-vissz csak a jobb szememmel látok, a másik mintha nem is lenne..szóval így mennyire látnám 3D-ben? semennyire? :D
2010. márc. 15. 15:41
 7/7 anonim ***** válasza:

Semennyire. Én voltam 3D-s filmem, mert a haverjaim elrángattak, olyan volt mint egy "sima" film.

(De nem mertem bevallani nekik, hogy én nem azt láttam amit ők :(

2010. márc. 17. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!