Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » 1 Joule energiát hogyan...

1 Joule energiát hogyan képzeljek el?

Figyelt kérdés
pl mekkora súlyt emelne fel egy Joule energia,és milyen magasra? Vagy bárhogyan is,de szemléltessétek nekem légyszi. Köszönöm!
2015. aug. 17. 23:07
 1/9 anonim ***** válasza:

Az 1 méter magasan levő alma (földi körülmények körülmények közötti) helyzeti energiáját szokták szemléltetésként mondani.

Szóval egy 0,1 kg-os tömeg 10 m/s^2-es gravitációs térben történő 1 méterrel feljebb emeléséhez szükséges energia.

2015. aug. 17. 23:36
 2/9 anonim ***** válasza:
1m magasra emelsz egy tábla Milka csokit.
2015. aug. 18. 08:52
 3/9 anonim ***** válasza:
Vagy egy tíz dekás játékautó 16 km/h-val gurul, ennek a mozgási energiája is 1 joule.
2015. aug. 18. 12:53
 4/9 anonim ***** válasza:
A Slavia 632-es (gyári) légpuskából kilőtt lövedék csőtorkolati energiájának 10/75-öd része. XD
2015. aug. 18. 14:11
 5/9 anonim ***** válasza:

Vagy egy kocka Milka csokit emelünk 10 m magasra.

(azt hiszem 10 kocka agy egytáblában)

2015. aug. 18. 15:45
 6/9 anonim ***** válasza:

> „(azt hiszem 10 kocka agy egytáblában)”

Általában nem gondolom, mert se az 1×10-es, se a 2×5-ös felbontás nem túl gyakori, de valami tejkrémmel töltött fajta Milka csokit 2-szer valahányas táblákban adják.

2015. aug. 18. 15:52
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha felnőtt ember vagy, akkor egy közepes méretű almát emelj mellmagasságba és ejtsd a lábujjaidra. De az előttem lévők már levezették ennél tudományosabban is. Csak a személyes megtapasztalás miatt írtam le így, ahogy...)
2015. aug. 19. 14:33
 8/9 A kérdező kommentje:
ahaaaa.... na így a legérthetőbb :)
2015. aug. 21. 22:37
 9/9 anonim ***** válasza:

#6: Igazad van, mentségemre szolgáljon, hogy újabban csak Choceurt veszek, és az 2x5 kockás.

Bár még védekezésül felhoznám, amit az én egyik bakafántoskodásomra írt a jókedélyű apró tévedő: ha az olvasó nem full retard, tudja, hogy mire gondoltam. Pláne, hogy ott van, hogy egy kocka a 10 kockás táblából. :)

2015. aug. 24. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!