Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Dejavu érzést mivel lehet...

Dejavu érzést mivel lehet magyarázni?

Figyelt kérdés
bocsánat, lehet, hogy nem helyesen írtam.
2010. márc. 9. 12:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
49%
Van olyan elmélet, hogy amikor úgy dontesz, hogy nem így, hanem amúgy cselekszel, a világegyetem kettéoszlik, az egyikben így, a másikban úgy cselekszel (tehát végtelen sok párhuzamos világegyetem van). A deja veu - talán így írják - meg kitekintés a másik világba. Remélem, hogy nem tévedtem (nagyot)...
2010. márc. 9. 12:15
 2/16 anonim ***** válasza:
12%
Egy érzést nem kell és nem is lehet megmagyarázni, nem konkrét dolog csak egy érzés.
2010. márc. 9. 12:31
 3/16 anonim ***** válasza:
82%
valamikor az egyik szemből néhány ezredmásodperccel előbb érkezik a látott kép az agyba, mint a másikból, memóriát összezavarja, ezért hisszük azt h már megtörtént.
2010. márc. 9. 12:33
 4/16 anonim ***** válasza:
28%
A harmadiknál a pont. Az elsőnek üzenem, hogy ez a természettudomány rovat, menjen vissza a Nők Lapja horoszkóphoz vagy a mágusiskulába a hülyeségeivel. A második meg egyelőre inkáb csak olvasson természettudományt (az nagyon ajánlott), de ne szóljon hozzá.
2010. márc. 9. 13:09
 5/16 anonim ***** válasza:

a harmadiknak van igaza!

az egyetlen kivétel az lehet,ha ez az érzés megmarad,pl egy helyen bevillannak képek,tudod,hogy már jártál ott,esetleg eseményeket,és embereket is fel tudsz idézni,az már egy komolyabb dolog..az lehetséges,hogy előző életbeli élmény,vagy megláttad a jövőt..

2010. márc. 9. 13:15
 6/16 A kérdező kommentje:
köszönöm
2010. márc. 9. 13:42
 7/16 anonim ***** válasza:
94%

Először is a helyes írásmód: déjà vu.

Másodszor: amit a 3. válaszoló írt, csak egy elmélet, ráadásul igen valószínű, hogy téves. Ugyanis déjà vu-t éreztek már félszemű és vak emberek is, akiknél a két szem közötti érzékelésbeli időeltérés teljességgel kizárható. Ezen felül felléphet más érzékek esetében is (hallás, tapintás).

2010. márc. 9. 13:54
 8/16 anonim ***** válasza:

felléphet vakoknál is mert hallásnál, tapintásnál is ingerkésés keletkezhet.

3. voltam

2010. márc. 9. 14:19
 9/16 anonim ***** válasza:
71%

Ez egy érdekes téma. Dejavu érzése szerintem mindenkinek volt már.

Velem is sokszor megtörtént, de csak akkor emlékszem a dolgokra, amikor abban a szituban vagyok, és akkor áll össze a kép. Volt, hogy tavalyról, vagy hetekkel ezelőtt láttam már a képet, így a 3. hozzászóló elméleti leírása nem indokolható helyesnek!

A legdurvább az, hogy mostanában mikor dejavu érzésem van, megpróbálok emlékezni,hogy melyik esemény jön a másik után, kinek mit mondok utána, mit teszek, és ezen felelevenítését követően ELŐRE kimondom mi fog történni. Többen kérdezik, honnan tudtam? :) Ekkor kissé megváltoztatom (ergo: becsapom) a dejavu érzésem, de végérvényben nagyrészt úgy történik! Ez tény, nem állítás, velem megtörtént már többször is!

2010. márc. 9. 14:23
 10/16 anonim ***** válasza:
A deja vu egy törés a mátrixban :):)
2010. márc. 9. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!