Igaz hogy Angliában mindennap esik rövid ideig az eső?
> „Igaz hogy Angliában mindennap esik rövid ideig az eső?”
Nem.
> „És az a sós tengervízi eső kárt tesz az autókba?”
Ezt nem tudom, de elképzelhető.
Az eső, az maximum légköri porral szennyezett desztillált víz. Az nem sós.
Partok közelében, erős hullámzáskor és szélben nagyon messzire juthat a hullámtajték sós vízpermetje és az bizony elrohasztja a part mentén lakók autóit. Saját tapasztalatom, hogy száraz időben is ablakmosással kell indítani, mert a sós permetből ottmaradó sótól napon átláthatatlan lesz az ablak.
Nagy-Britannia sziget, nem is túl nagy. A kontinentális éghajlatnál csapadékosabb, felhősebb az időjárása. De az túlzás, hogy minden nap esik. Az biztos, hogy még nyáron is ritkán napos az idő.
"Az esőcseppek kondenzációs magokon csapódnak ki. Ezek a konndenzációs magok, bizony a tenger felett sókristályok. Vagyis lehet sós az eső."
Igen, valóban. Körülbelül annyira lehet így sós, mint egy bolti ásványvíz. Gyakorlatilag visszasózódik desztilláltvízből iható vízzé.
Én ezt nem nevezném a kérdező által sós esőnek írt koncentrációnak.
A koncentráció mértéke nem volt kérdés, csak az hogy van-e benne só: és igen van.
Nyilván messze nem annyira sós mint a tengervíz - ebben egyetérthetünk -, de muszáj volt azok után válaszolnom, hogy minden előttem válaszoló tagadta, hogy a tengeri esőben lenne só.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!