Fanny03 kérdése:
A mérgező gyom, és dísznövények, illetve gombák szárítás, tárolás után is mérgezőek maradnak?
Figyelt kérdés
2015. aug. 13. 11:33
2/5 anonim válasza:
Természetesen. Legtöbbször még főzés után is.
3/5 anonim válasza:
Remélem nem főzni akarsz belőlük valamit, vagy valakit megmérgezni.
Bocsi hogy ilyet feltételezek, biztos a nagy meleg az oka (nincs légkondim, és az összes ablak délre néz).
4/5 A kérdező kommentje:
Mezőgazdasággal foglalkozunk, szénába akarva, akaratlan bekerülhetnek ezek a növények, amivel együtt ugye később ki lesznek szárítva, ezért vagyok rá kíváncsi.
2015. szept. 12. 00:52
5/5 anonim válasza:
A mérgező hatást okozó anyag ill. az azt tartalmazó növényi rész természetétől függ. Tárolás során ugyanis a méreganyagok lebomolhatnak. A gyógynövények esetében sokszor ezért nem friss (bár száraz) állapotban engedélyezett a felhasználás, hanem 1-2 évet szokás várni a betakarítás után. Ilyen pl. a hashajtásra használt kutyabenge kéreg, ami frissen még méreganyagot tartalmaz, de 1 év szárítva tárolás alatt ez elbomlik és csak a hashajtó hatást előidéző hatóanyag marad meg. Hasonló a helyzet a ricinusmaggal is, a frissen kisajtolt olaj még mérgező, 1 év után azonban már használható hashajtása egyéb következmények nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!