Lehetséges akaratlagosan éhen halni?
"Lehetséges, de mért akarna ilyesmit tenni bárki is? Bevesz egy csomó tablettát oszt csókolom, már meg is halt. Nem jobb neki, mint napokig hetekig étlen-szomjan szenvedni?"
Jó kérdés. Szerintem nem feltétlenül.
A tablettás módszer az szerintem tipikus segélykiáltás. Aki ahhoz folyamodik, az igazából nem meghalni akar, hanem felhívni a környezete figyelmét a bajra. Tudtommal elég ritkán végződnek a gyógyszeres öngyilkossági kísérletek "sikerrel". Sokszor detox, gyomormosás, májkárosodás az eredmény. Aki igazán meg akar halni, az inkább leugrik egy magas helyről.
Viszont az éhenhalás nem feltétlenül fájdalmas és tartalmaz szenvedést szerintem. Pl. éhesen kifeküdni a hidegbe aztán elaludni... nem hiszem, hogy sok kellemesebb öngyilkossági nem létezik.
> „Pl. éhesen kifeküdni a hidegbe aztán elaludni... nem hiszem, hogy sok kellemesebb öngyilkossági nem létezik.”
Állítólag az a sikk, hogy fogni egy üveg konyakot, aztán kifeküdni a csillagos ég alá egy szép –20 °C-os decemberi éjjelen. Még nagyon éhesnek se kell hozzá lenni.
De TALÁN a hosszú ejtéses akasztás vagy (ahogy korábban írták) a magasról leugrás a leggyorsabb és legmegbízhatóbb módszer a könnyen hozzáférhetőek közül. Persze lőfegyverrel, autóval, ciánnal,… is lehet szórakozni, de mondjuk szerintem autóval K**** NEM illik, mert a másikat azért mégse, meg ezek drágák/illegálisak is.
Apropó, egy könnyed kis fejtörő műszakiaknak: hogy ölöd meg magad árammal egy FI relével biztosított házban?
El kellene dönteni, hogy egy speciális módszerről beszélünk, vagy a meghalás változatainak tulajdonságairól.
Csak az előbbihez. Igen, lehetséges, de borzasztó nagy lelkierő, vagy betegség kell hozzá. Előbbi esetben a lelkierőt ritkán a meghalás szándéka, sokkal inkább valami nemes, vagy nemesnek vélt cél elérése jelenti. Utóbbiról is volt említés, anorexia, anyagcserezavarok, mentális problémák. Itt a meghalás nem cél, hanem egy betegség következménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!