Ködben szomjan lehet halni?
Figyelt kérdés
Mivel ilyenkor a levegőnek sokkal nagyobb a páratartalma,gondolom fedezni tudja a vízszükségletet.Nem?2013. dec. 16. 14:44
1/7 anonim válasza:
Ha ki tudod csapatni, összegyűjteni és meginni, akkor nem halsz szomjan.
2/7 anonim válasza:
Ahogy az előttem szóló is mondta, ha csak belélegzed, akkor szomjanhalsz.
3/7 A kérdező kommentje:
Ha a számon keresztül lélegzek szépen lecsapódik a szájpadtásomra a hőmérsékletkülönbség miatt,majd lefolyik oda ahova kell neki.Tapasztalatból mondom,nem lehet,hogy helyes?
2013. dec. 16. 20:06
4/7 anonim válasza:
Ne haragudj, de a lecsapódás általános iskola 7. osztályos tananyag, és a hőmérséklet különbséggel és a lecsapódással kapcsolatban valamit nagyon félreértettél.
A köd általában 5 C fok alatt, magas relatív páratartalom mellett alakul ki. Ebből a hideg levegőből a meleg (36 fokos) szájpadlásodon nem fog víz kicsapódni! Fordítva kellene a hőmérsékleteknek lennie - ha a levegő lenne 36 fokos és páradús és a szájpadlásod lenne 5 fokos, akkor lenne kicsapódás! De úgy, ahogy te mondod, úgy nincs párakicsapódás...
5/7 A kérdező kommentje:
De be tudom lélegezni :) ha nem is lecsapódik,be tudom lélegezni a párát
2013. dec. 18. 10:06
6/7 anonim válasza:
belégzéssel a tüdőbe megy, nem a gyomorba...
7/7 anonim válasza:
@kérdező
"Tapasztalatból mondom"
Mi volt a tapasztalatod konkrétan ezzel kapcsolatban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!