KockaC1999 kérdése:
Szerintetek létezik olyan másik galaxis amiben vannak bolygók vagy csak a miénk ilyen?
Figyelt kérdés
2015. aug. 6. 23:21
1/4 anonim válasza:
A Tejútrendszerben számos csillagrendszer van, ahol vannak bolygók: [link]
Pusztán valószínűségi alapon a többi galaxisban is kell lenniük, hiszen azokban is ugyanolyan csillagrendszerek vannak, mint a Tejútrendszerben. De ott még nem tartunk, hogy másik galaxisokban bolygók jelenlétét tudjuk bizonyítani.
2/4 anonim válasza:
Nem, dehogy letezik. Az Ur csakis ezt a Foldet teremtette.
Konyorgom... Az ismert Vilagegyetem kb. 13 milliard eves, kb. 30 milliard fenyev szeles, es 125 milliard galaxis van benne. A mi galaxisunkban is talaltak bolygokat, megis miert ne lehetne masik, ugyanilyen galaxisokban ugyanugy millioszamra lakhato vilag?
Az egy egesz mas kerdes, hogy odajutni jelen tudasunk szerint soha nem fogunk tudni.
3/4 A kérdező kommentje:
koszonom a válaszoklat azert kérdeztem mert kíváncsi vooltam :D
2015. aug. 7. 00:42
4/4 anonim válasza:
Sőt, úgy tűnik, hogy ez a sokbolygós naprendszer a megszokott a csillagok között - szinte bármelyik csillagra nézünk, találunk bolygót, ahol nem, ott meg esélyes, hogy csupán nem haladnak át a központi csillag előtt a bolygói (a mi szemszögünkből nézve), így (egyelőre) nem tudjuk észlelni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!