Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért kell 3 Euler-szög?

Miért kell 3 Euler-szög?

Figyelt kérdés
Ha az elforgatott k' koordináta rendszer és k a rögzített. Ha a z es z' tengelyt egybefordítom z=z', majd a z körül megfordítom úgy, higy a többi is egybeessen akkor ez miért nem egyértelmű. Tudom, hogy nem az csak nem látom, hogy miert

2015. aug. 5. 17:44
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Egy szög kell a z tengelyek közti szög megadásához. Egy a z'-nek a z körüli azimutszögének megadásához, hogy tudjuk, hogy az első szöget milyen irányban értsük. Végül pedig a z' tengely körüli orientáció megadásához is kell egy szög, hogy tudjuk, hogy a z'-höz képest merre állnak az x' és y' tengelyek.
2015. aug. 5. 17:55
 2/4 A kérdező kommentje:
akárhogy állnak a z és z' bezár valami szöget. Ha ezt beforgatom, hogy egybeálljon akkor még egy szöggel be lehet fejezni. Nem tudom mennyire lehet érteni mire gondolok:/
2015. aug. 5. 18:05
 3/4 anonim ***** válasza:
0%
Mert nem te forgatod be, hanem a test forog össze-vissza, és neked minden helyzetét tudnod kell megadni?…
2015. aug. 5. 19:53
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Értem, mire gondolsz, de a z'-nek a z-be forgatásához nemcsak a bezárt szöget kell tudnod, hanem azt is, hogy melyik tengely körül forgasd be, és ezt adja meg az azimutszög.
2015. aug. 5. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!