Szerintetek mi történne, ha a Hold darabokra esne?
Úgy értem milyen változások mennének végbe a Földön. Túlélné-e az emberi faj a változásokat... stb.
szétesés alatt ezt értem: [link]
(A belinkelt kép Az időgép című filmből van)
Tudom hogy a filmben illusztrálva van a pusztítás meg mindenféle, de személyes véleményekre vagyok kíváncsi :)
A,
A darabok pályán maradnának viszont darabokban így a föld veszítene az árapály jelenség erejéből.Nem hullámozna annyira a tenger.
B,
A hold darabjai le esnek és mindenki meghal ennyi.
nem esik csak az úgy le... most sem esik le
meg ha le is esne, nagyon sok minden függ a test impulzusától
Amit #1 mond, plusz várható lenne némi változás a Nap körüli pályában is.
Nagyobb bajunk azért valószínűleg nem esne, de az árapály hiánya tömeges kihalásokhoz vezetne, és több iparban is problmát jelentene (homokkitermelés, sólepárlás, esetleg erőművek...).
Az a sok IQ ami úgy cikázik itt mint a magasfeszültség, az fáj. :D
Amúgy, ha széthullana a törmelékek valószínűleg gyűrűbe omlanának, aztán lassanként, de tényleg lassan talán össze is tapadnának, ha maradtak nagyobb darabok az omlás során. A hold felelős a 24 órás napokért, úgy rántja magával a földet mint a diszkoszvetőt a vasgolyó. Ha ez változna valószínűleg jönnének a viharok a két oldalt brutálisan megváltozott hőmérséklet miatt. Az egyik oldal brutálisan forró lenne, a másik hideg, sokkal hosszabb lenne egy nap, és a meleg levegő áramlása hatalmas viharokat gerjesztene, főleg az alkonyat zónában ahol a hideg és a meleg levegő találkozik, örvénylik. A rengeteg tornádó szétszedné a felszínt és a többi és a többi. Ezt követően pár éven belül a föld kipusztult élettelen hely lenne. Ez csak logika amit az alaptörvények alapján könnyedén ki lehet találni.
Az elso sor utan abba kellett volna hagyni, mert amit utanna irsz az egy akkora okorseg, hogy kitalalni sem lehet nagyobbat. Igy viszont ertem miert tartod cikkazo IQ-nak a leirtakat, mert mint latom humorod sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!