Ha valaki házi körülmények között megtermékenyít egy emberi petesejtet, majd petri-csészében megpróbálja nevelgetni, az büntethető?
Figyelt kérdés
Most láttam egy természet filmben, hogy pár egyszerű eszközzel megcsinálták tengeri sünökkel, gondolom embernél az benne a legnehezebb, hogy hogyan szedjük ki a petesejtet a nőből sérülés nélkül, de nem is az érdekel, hanem maga a kísérlet legális vagy nem?2015. júl. 15. 19:14
1/11 anonim válasza:
Ha legális, ha nem, lehetetlen :D
Egy petri csészében nem fogod biztosítani, pláne házi körülmények között, egy magzat kifejlődéséhez szükséges hormonokat, tápanyagokat, és minden egyebet.
2/11 anonim válasza:
Végig nem, de az elején, pár hónapig még megoldható.
Ilyen kísérleteket végeznek is. Azt nem tudom, hogy te végezhetsz-e.
3/11 anonim válasza:
Ehm, hogy viszed be a táplálékot a petesejtbe? Vagy tudod hogy miért van szükség az emlősöknél a magzatvízre? Satöbbi satöbbi satöbbi, milyen sci-fi-t néztél? :'D
4/11 A kérdező kommentje:
Nem úgy képzeltem el, hogy berakom a petri csészébe és 9 hónap múlva ott ül benne egy baba, hanem arról beszélek, hogy pl. berakok a petri csészébe egy petesejtet, aztán hozzáengedek spermát, és eljut-e legalább a bélcsíra állapot kezdetéig? Ha jól tudom ilyen állapotban az anyaméhben is csak vándorol a pete, nem ágyazódik be és nem kap tápanyagot.
2015. júl. 15. 22:06
5/11 anonim válasza:
Ha a hőmérsékletet, kémhatást, oxigént biztosítod, akkor eljut.
6/11 anonim válasza:
Nem ismerem pontosan a vonatkozó jogszabályokat, de egészen biztos lehetsz benne, hogy mindenféle mesterséges megtermékenyítés engedélyköteles, az embriókkal, petesejtekkel stb. végzett biológiai kísérletekről pedig nem is beszélve. Szóval mérget vehetsz rá, hogy büntethető.
7/11 anonim válasza:
Büntető törvényköhyv 172. paragrafusba ütközik alapból, de a kutatás, illetve a beszerzés jellegétől függően más bűncselekmény is megvalósulhat.
8/11 anonim válasza:
Ehhez etikai engedély szükséges, amit kizárt, hogy odaadnának. Így büntetENDŐ.
9/11 A kérdező kommentje:
És miért "gázabb" emberi petesejtet megtermékenyíteni, mint tengeri sün petesejtet? Akár emberi, akár állati zigóta, kevésbé tekinthető cselekvőképes, értelmes élőlénynek, mint egy papucsállatka.
2015. júl. 16. 18:22
10/11 anonim válasza:
Erről már azt kell megkérdezned, aki a törvényt hozta. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!