Ha a természetben az állatoknak nincs szüksége fogmosásra és mégis jó állapotban marad a foguk, akkor az embernek miért kell fogat mosni?
Legalább azt néznéd meg, hogy csak az elmúlt 100 évben mennyivel nőtt a rákhalálozások száma. Egyébként a rákot már az ókorban diagnosztizálták. A vakbélgyulladásról lehet, hogy nem tudták, mi az, de bármilyen bélpanaszra élből beöntést rendeltek a középkori orvosok. Az ember boncolása lehet, hogy tilos volt, de a disznóvágás mindennapos volt, a disznó pedig anatómiailag közel azonos az emberrel. Magyar néphagyományból fennmaradt csontkovácsolási technikákat tanultam, ezek elég fejlett anatómiai tudásról tanúskodnak.
"a túlélési arányok eléggé rosszak voltak (bár volt aki túlélte)" - erről sem lehet semmilyen érdemleges adat.
Az írásbeliség előtti történelem nagyrésze kitaláció. Találnak emberi csontokat, tárgyakat, aztán próbálják belőle kiokoskodni, hogy hogyan éltek ezek az emberek. Amikor a sztori elég hihetően hangzik, elkezdik tényként előadni.
Már vagy 30-40 éve rájöttek, hogy pontosan milyen baktériumok okozzák a fogszuvasodást, és erre azóta megvan a gyógyszer is. Szelektív antibiotikum... vajon miért nem használják?
De létezik olyan baktériumtenyészet is, amelyik kiszorítja az eredetit, és nem savat termel, hanem acetont. Csak rá kell harapni a fogorvosnál. Na, ez vajon miért nem terjedt el?
De van pl. lézeres módszer, a szuvas fogban lévő baktériumok kiölésére. Ez vajon miért nem terjedt el?
Nem értem, miért csak kezelgetik a problémát, a gyógyítás helyett.
13:29,
Azért nőtt a rákbetegek száma, mert ma már SOKKAl hamarabb tudjuk diagnosztizálni, így sokszor olyan embernél is észreveszik, aki "amúgy" másban fog meghalni. Ergo sokkal több lesz a rákbeteg, akkor is, ha nem rákban hal meg, hanem tüdőgyulladásban...
12-es
Használhatnánk az antibiotikumot... amíg rezisztenssé nem válnak a baktériumok. Az acetonos lehelet biztos nagyon kellemes. A lézerest nem tudom, de egy szuvas fogat sokszor már nincs értelme megmenteni.
"amíg rezisztenssé nem válnak a baktériumok."
Pontosan.
Ugyanúgy, mint minden más betegségnél és baktériumnál.
"Az acetonos lehelet biztos nagyon kellemes."
Annyi acetont nem termel. Ugye a szád sem úszik a savban.
Amúgy a rohadó fog szaga sokkal rosszabb.
"A lézerest nem tudom, de egy szuvas fogat sokszor már nincs értelme megmenteni."
Ugyanúgy van (vagy nincs) értelme megmenteni, mint egy normál fogtömésnél. A különbség az, hogy itt nem fúrják ki a fél fogadat, így sokkal tovább megmarad.
#12/16: Ez az acetonos technológia érdekelne, akár privátban is. Hol lehet erről több infót találni?
Amúgy nem teljesen egyértelmű, hogy miért kezelik a problémát megoldás helyett? A kezelés sokkal jobb üzlet. A szemüvegességet is meg lehet szüntetni, mégsem csinálják:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!