Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szummás egyenletrendszert...

Szummás egyenletrendszert hogy tudok megoldani?

Figyelt kérdés

Gauss eliminációt jól lehet erre használni, ha jól tudom. Most van nekem egy nagyon sok tagú hármas egyenletrendszeren. Van három ismeretlen. Az egyenletek összes tagjában benne van ez egyik ismeretlen, így az együtthatókat mátrixba gyűjtve:

Ax=0, ebből az inverz A-val szorozva balról:

x=0

Ezek szerint ilyen az összes együttható nulla?

2015. júl. 1. 10:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

@7. Nem értem miért kellett ennyire bonyolultan fölírni. Pl. "q_1 + q_2 + ... + q_n " az gondolom egy darab konstans itt most...:)

Ráadásul a baloldalon lévő zárójeles cuccon belül egy csomó kiemelést el lehet végezni.

@8. Nem lineáris. a,b,c-re szeretné megoldani, de a jobboldalon meg van szorozva a zárójeles cucc még egy a-val...

Konkréten amit 7-ben írt így nézne ki:

(e*a+f*b+g*c)*a=k ahol e,f,g,k ismertek...

2015. júl. 2. 07:34
 12/15 anonim ***** válasza:

"de a jobboldalon meg van szorozva a zárójeles cucc még egy a-val..."

Bocs, a baloldalon levő cucc van megszorozva még a-val...

2015. júl. 2. 07:36
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, miért van ott az "a" -szorzó... Talán elírás, vagy valamilyen igen perverz függvényt akar illeszteni a kérdező. "Szép" függvények esetén a rendszer lineáris.
2015. júl. 2. 14:53
 14/15 anonim ***** válasza:
"Nem tudom, miért van ott az "a" -szorzó..." Én itt már semmin nem lepődök meg... :D
2015. júl. 2. 14:59
 15/15 A kérdező kommentje:
Egyszerűen a deriválásból jön, viszont tegnap nagyon szét voltam esve, ezekkel le lehet osztani, így gyakorlatilag el lehet tüntetni és így tényleg lineáris lesz, másfelől meg valamiért eggyel magasabb rendű függvényt akartam illeszteni... Az építőjellegű hozzászólásokat köszönöm!
2015. júl. 2. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!