A matematikához értők, akik ilyen irányban végeztek, mindig könnyen ment nekik a matek, vagy attól még előfordult h. nem értettek egyből dolgokat?
Figyelt kérdés
Régen soha nem foglalkoztam a matekkal. Àtrugdostak kettessel. Egy napon leültem egyedül papíttal és tollal a kezemben, mert ràjöttem, hogy szàmolni sem tudok ìràsban. Majd a sajàt logikàmmal próbàltam összefüggéseket keresni, hogy miért úgy van egy szàmolás, ahogy van. És amikor megértettem, h. mért úgy van és levezettem, megvilàgosodott előttem minden. Az àltalànos sulis anyag legalapvetőbb részeit egyedül megértettem. Majd làttam, h a könyvek ugyan azt írjàk, amire én is ràjöttem. Nagy öröm volt ez nekem. Csak egy a baj. Nagyon megvisel ez a matek. Stresszt okoz. És sok idő mire ràjövök dolgokra. De nagy öröm szàmomra. Nekem érfemes lenne matekkal foglalkoznom? Vagy azok, akik ezzel foglalkoznak, mindent gyorsan és hamar felfognak? Nem stresszelnek?2015. jún. 30. 11:32
21/22 Tom Benko válasza:
Az általános iskolai matek túl könnyen ment, ezért a gimis anyag elején túl laza voltam, majdnem meg is buktam. Utána visszakapaszkodtam, most matektanár vagyok. Voltak homályos pontok, főleg a geometriát nem szerettem, amíg bele nem futottam a geometria és az algebra kapcsolatába. Főiskolán már érdekesebb volt, de szerintem az téged még nem érint.
22/22 A kérdező kommentje:
Szerintem jó érzés, hogy megcsinàltad a matektanàrit. Gratulàlok.
2015. júl. 1. 13:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!