Milyen kötések vannak a FAD-ban, Liponsavban, Nad+-ban?
Figyelt kérdés
Addig még eljutottam, hogy cukorkomponens, és adenin között n-glikozidos, meg az 5. c atom és foszforcsopi között észterkötés van, de a többi? pl a riboflavin és a foszforcsopi között milyen kötés van?2015. jún. 29. 09:44
1/2 anonim válasza:
A riboflavin és a foszfát között foszfátészter kötés van, ugyanolyan, mint a ribóz 5. C-je és a másik foszfát között.
Ezek egyébként elég nagy molekülák, van mindegyikben vagy száz kötés, nem tudom, melyik érdekel még. A liponsavban a diszulfid-kötés az érdekes.
(Egyébként ez mire kell? Én elég sokat biokémiáztam már életemben, de sose elemezgettem így kofaktorok kötéseit...)
2/2 A kérdező kommentje:
Megtaláltam a fontosabbakat, de köszönöm a választ. :) azért kellett mert a dogában fel kellett írni az összes kötés nevét, amit idáig tanultunk, és található benne.
2015. aug. 14. 07:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!