Érdemes általános iskolai meg középiskolai fizikát tanulni?
Nem tudom ezt kitől hallottad, de egy marhaság. Egyetemi fizikát tanulni általános iskolai alapok nélkül olyan, mint Forma1-es vagy Nascaros futamon indulni úgy, hogy előtte még sosem ültél autóban sem. Meg lehet próbálni, de sok értelme úgysem lesz.
Ha ez így menne, akkor szerinted miért nem azt tanítják általánosban a fizikaórán, amit az egyetemen adnak elő?
teljesen felesleges elővenni az általános iskolai anyagot
annyi alapja szerintem mindenkinek van, hogy kezdheti a 9.es anyaggal, de szerintem egy felnőtt ember elég ha az érettségi követelménnyel kezdi
Az általános iskolai, meg a közép iskolai kb egyforma csak a középsulis részletesebb főleg a 9. osztályos.
Érdemes az általános iskolás anyaggal foglalkozni, de leginkább csak a legalapvetőbbek átismétlése azért sosem árt, mert könnyen lehet felejteni bizonyos dolgokat és a középsulisnál lehetnek gondok a bonyolultabb témáknál.
A középiskolásat mindenképp át kell nyalni, és ha úgy van akkor már a közép érettségis anyagokat sem árt rendesen átvenni.
Az egyetemeken pontosan ugyanazt a fizikát "oktatják" mint a középiskolában, ahol pontosan ugyanazt a fizikát "oktatják" mint általánosban.
Ahogy és amit jelenleg "oktatnak" az teljesen és totálisan értelmetlen.
LEHETNE haszna, de nem így.
7-es
Jézusom, jártál te középiskolába, egyetemre? Vagy te ott is az általános iskolai fizika könyvedet használtad?
Az egyetemeken pontosan ugyanazt a fizikát "oktatják" mint a középiskolában
Csak tudnám, miért van akkor hiány a mérnökökből, ha már általános iskola 8. osztályában az összes gyerek megtanulja "ugyanazt" a fizikát, amit egyetemeken oktatnak :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!