Egy T-rex és egyéb dinoszauruszfélék meddig élnék túl a jelenlegi földi körülmények között?
"Akkor 30% volt az oxigén aránya, most meg 21%, ami másfélszeres különbség. És ez nem elhanyagolható. Ez olyan tüneteket okozna náluk, mint a hegyi betegség a hegymászóknál. Ez főleg a nagyobb testű dinoszauruszokat viselné meg, a kisebbek szerintem könnyebben tudnának alkalmazkodni. A nagyobbak valószínűleg aluszékonyan kibírnák talán, illetve a fiatal egyedek valószínűleg visszamaradnának a fejlődésben. Az immunrendszer szerintem nem lenne akkora gond, ha kis korától kezdve itt élne, akkor kialakulnának a specifikus antitestek. Ha meg kifejlett állatként kerül át más környezetbe, ott nyilván lenne, amelyik elhullik fertőzéstől (de szerintem bőven 50% alatt)."
karbonban való igaz hogy 30% volt
triászban 10% kréta végére ez nagyjából a mai lehetett
ugyanakkor ne felejtsük el hogy kettős légzésük volt és sokkkal hatékonyabban tudnak oxigént felvenni mint bármi más állat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!