Teszel -e valamit a használd és dobd el társadalom ellen?
Nem csak nekünk nem lesz, neked se. Hiába vagy ellene, ugyan akkorát szívsz olaj nélkül majd mint mi.
AMúgy mit tegyek? Direkt úgy gyártják pl a mobilokat, hogy max 2 évet bír. Hordanám én tovább is, de tönkremegy.
"Nem csak nekünk nem lesz, neked se. Hiába vagy ellene, ugyan akkorát szívsz olaj nélkül majd mint mi. "
Nem azért így tettem fel a kérdést mert kivételezettnek érzem magam, mindenki értse jól. Hát a mobilok esetében tényleg nem sokat tehetsz. Vannak viszont egyéb dolgok is pl bútor. Autók. Melyeket az emberek jórésze azért cserél mert megunt. Igen tudom válság van és sokan megélni sem tudnak, de azelőtt sokan igenis passzióból cserélgették.
'94es F astránk van és egy 2004es Volswagen Caddy munka miatt...
3éves telefonom van
bútort már lassan 5éve nem vettünk
jah és nem vagyunk nagyon szegények, csak átlag magyar család vagyunk.
ezek szerint én teszek a világért?
Szerintem igen, kedves utolsó. :)
Akinek nem inge kérem ne vegye magára!
De saját szememmel is látom mennyi ember vesz meg pl a tescoban olyan silány minőségű terméket ami már nem fog neki meglenni nem hogy öt év, de talán öt hónap múlva sem, és akkor majd vásárolja az újabb sz..rt. Erről szól a fogyasztói társadalom, és mindig ez ellen kampányoltam ha olyan munkahelyem volt ahol tömegesen gyártottunk silány minőségű termékeket.
Hét éve megvan a mobilom. Három év után bemondta az unalmast, vettem bele új aksit 2000 Ft-ért, és azóta is tökéletesen működik. Teljesen felesleges az egész mobilt cserélni.
Egyébként meg minden műszaki cikkből akkor veszek újat, ha már semmiféle javítással nem éleszthető fel.
Helyben gyalog és biciklivel járok, az autót csak akkor veszem elő, ha olyan városba megyek, ahová nincsen közvetlen busz vagy vonatjárat.
Ruhát, cipőt is inkább jó minőségűt veszek, és a pillanatnyi divat szempontjából semlegeset, így több évig hordani tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!