Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Konstansvariációnál ez hogy van?

Konstansvariációnál ez hogy van?

Figyelt kérdés
Van mondjuk egy elsőrendű, inhomogén diffegyenletünk. Homogénmegoldásból lesz valami, amiben van egy konstans. Az inhomogén megoldáshoz, ezt megoldást írom fel, de úgy, hogy a konstansból egy függvényt csinálok. Utána ugye eljutunk oda, hogy határozatlanul kelljen integrálni a függvény alakjához, ez is oké. Így viszont a végén két ismeretlen konstansunk lesz. Egy A, ami a homogén egyenlet megoldásából jött és egy B, ami az A(t) függvényhez juttató integrálásából jött integrációs konstans és mivel elsőrendű az egyenlet egy kezdeti érték feltétel van, két ismeretlenre. Hol a hiba?
2015. jún. 7. 10:24
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Miattam idézheted magad, engem igazából nem érdekel... Megadtam a korrekt bizonyítás módját úgy, ahogy látom, előttem még senki. Viszont ha beérsz pusztán olyanokkal hogy "szerintem" és hasonlók akkor egyrészt azt jelezd a kérdésben, másrészt hajrá. Korrekt vizsgán ilyenek buktának számítanak. De mondom, a kérdéskiírásban mindenképp jelezd, hogy neked elég egy lebutított verzió, így aki jól érti az elméleti hátteret, úgysem fog válaszolni.
2015. jún. 9. 13:41
 12/12 A kérdező kommentje:

Nem érdekel, de itt rinyálsz. Oké... Volt aki ugyanazt "elmondta szóban", de mindegy. És végül 3 évnyi egyetem után, sose kaptam elméleti fizika tárgyra 4-esnél rosszabbat (4-est is csak egyszer), de nézz hülyének és magyarázd el egy vizsga menetét meg a dolgok elméleti hátterét. Csak a kedvedért beidézem magam harmadjára is, de most még el is magyarázom neked a válaszom, hátha sikerül felfognod.

"Oké, már tiszta lett, hogy miért vezet mindegyik ugyanoda. Köszönöm!"

A köszönömöt gondolom tudod mit jelent. A többi azt jelenti, hogy miután megcsináltam így is meg úgy is, beláttam magamtól, hogy miért vezetnek ugyanoda a megoldások, mert ezt egy degenerált kecske is képes belátni, ha megcsinálja őket. Elsőre fejben nem voltam benne egészen biztos, de végül meglett. Azt meg végkép nem értem, hogy mi a francon kaptad fel a vizet. Direkt nem írtam, hogy kösz, hogy leírtad a fentieket még egyszer (miután már írtam, hogy megértettem) csak egyenletekkel, hanem csak beidéztem magam, ezzel utalva rá, hogy teljesen felesleges volt írnod, de azért köszönöm, mert hát ugye ez a szó is ott volt az idézetben, ennek ellenére úgy látom ezzel is nagyon megsértettem a lelki világod. Akkor elnézést érte, jó? Ezt fejezzük is itt be, mindkettőnk ideje többet ér annál, hogy ilyen marhaságokra pazaroljuk.

2015. jún. 9. 20:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!