Szerintetek "való" hozzám az orvoslás, orvosi egyetem?
foglalkozáskörben elkövetett gondatlanság miatt pl
nehéz összehozni azért, mert az osztályokon sosem egy orvos dönt csupán
szia!
Ha tényleg érdekel az orvosi, és nagyon erős az elhatározásod, akkor tudatosan készülnöd kell az egyetemre. Szerencsére bőven van még erre időd. Legjobb, ha biológia mellett már most úgy készülsz, vagy fizikából vagy kémiából emelt szintű érettségit csinálsz. Én annak idején kémiából felvételiztem az orvosira (annak idején nem érettségivel, hanem külön felvételivel kellett egyetemre menni) Válaszd ki minél hamarabb, hogy melyiket akarod csinálni, és arra a két tárgyra feküdj rá.
Ha a tanárt utálod, az ciki, de próbáld meg fenntartani a saját motivációdat, hogy érdekes dolgokat nézel, olvasol biológiából és/vagy kémiából, fizikából. Az internet tele van ilyennel, esetleg valami tudományos ismeretterjesztő újságot is olvashatsz, ami a korosztályodnak szól. Én annak idején rengeteg ilyent olvastam pluszban, úgyhogy nagyo könnyen tudtam tanulni az iskolai tantárgyakat, mert sok plusz tudást összeszedtem máshonnan.
sok sikert és kitartást, szükséged lesz rá!
Ja, és tanulj még ezenfelül szorgalmasan angolul. (ne másmilyen nyelven, vagy, ha tanulsz is más nyelven, akkor is az angol legyen a fontosabb)
egyrészt kell a nyelvvizsga, másrészt, MINDEN modern dolog angulul található meg az orvostudományról. Ha nem tudsz nagyon jól angolul, esélyed sem lesz, hogy jó orvos legyen belőled.
előző voltam.
angolul:
iflscience.com
scienceroll.com
themedicalfuturist.com
magyarul:
mediq.blog.hu
szertar.blog.hu
ng.hu
Én annak idején (mondjuk már orvostanhallgató voltam) nagyon szerettem a Vészhelyzet c. sorozatot, szerintem te túl fiatal vagy hozzá, hogy lássad, de torrentről le lehet tölteni angolul, és nézheted felirattal (először magyarul és utána, ha már sokat értesz, akkor angolul.) Én így tanultam a legtöbbet angolból. Bár lehet, hogy először valami könnyedebb sorozattal kellene kezdened :) sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!