Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Alternatív gyógyászathoz...

Alternatív gyógyászathoz (pl:kínai orvoslás, biofizikai orvoslás, komplementer masszázsterápia, reflexológia) előtte orvosi egyetemet kell végezni?

Figyelt kérdés
orvos,képzés,továbbtanulás,alternatív,kínai orvoslás,biofizika,masszázs,masszázsterápia,reflexológia,egyetem

2014. márc. 9. 21:49
 1/5 anonim válasza:
természetgyógyásznak kell tanulni. Abból lehet doktorálni, de az nem ugyanaz, mint az orvosi egyetem.
2014. márc. 10. 12:27
 2/5 anonim válasza:
még valami... Attól függ, hogy mit akarsz csinálni? Ha masszőr akarsz lenni, akkor masszőrnek kell tanulni és azon belül lehet specializálódni mondjuk a kínai masszás felé... Ha csak bio termékeket akarsz árulni, ahhoz nem kell semmi, csak ismerni kell a termékeket, és mondjuk önszorgalomből kicsit képezni magad, hogy mi mire való... A kínai orvoslás, már egészen más tészta. Az ez nagyon összetett tudomány, amely a nyugati orvoslással elegyítva van, és évekig tanulják. Kiínában elég csak a kitanulni a kínai orvoslást mert ott az a a kutúra, de ha valódi orvos akar lenni, akkor a nyugati orvoslást is meg kell tanulni.
2014. márc. 10. 12:31
 3/5 anonim válasza:
Reflexológiát meg Okj-s kézpésen lehet tanulni. :)
2014. márc. 10. 19:26
 4/5 anonim ***** válasza:

Előttem válaszolók nagyjából megadták a választ.

Sokféle dolgot soroltál fel:

1. kínai orvoslás: ehhez kell egy ápolás és betegellátás területen szerzett diploma (tehát vagy diplomás ápoló vagy gyógytornász vagy dietetikus vagy mentőtiszt vagy szülésznő végzettség) és utána az Semmelweis Egyetem Egészségügyi Karán szakirányú továbbképzés keretében 4 félév alatt tudod elvégezni a szakot.

2. természetes élet- és gyógymódok szakirányú továbbképzés van a PTE EK-n, ahol a szakirányú továbbképzés feltétele csupán bármely BSC diploma (BA diploma nem jó!!!)

Egyetemi képzésben más ilyen alternatív gyógyászattal kapcsolatos képzés nincs jelenleg.

biofizikai orvoslás, komplementer masszázsterápia oktatás egyetemen nincs...

Reflexológia meg egy okj-s tanfolyamhoz között munkakör.

Szóval nem kell orvosi egyetemet végezni egyikhez sem, de ha orvosit végeznél nem ezekkel foglalkoznál..mert a nyugati orvoslás azért kétkedéssel veszi az ilyen eljárások alkalmazását, max a rendes kezelés mellett próbálkozhat vele a beteg, de semmiképpen nem helyette.

2014. márc. 18. 08:42
 5/5 szkkrysz válasza:
2014. ápr. 6. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!