Az új időkép.hu oldalon miért nem tölt be a térkép és mi ez a WebSocket hibaüzenet?
Az új nagyítható térkép nem tud betöltődni, mert tűzfal, proxy, vírusirtó vagy tartalomszűrő blokkolta a WebSocket hozzáférést.
Csak a régi térképet tölti be. Nagyon bugos még az oldaluk. Esetleg az én böngészőm rossz?
A tudománynak erre a kérdésre nincs egyöntetű válasza. (A kérdés rossz kategóriában van.)
De jelenleg eléggé sok hiba van az új oldallal. Gondolom szépen lassan mindent javítani fognak.
A kérdés kiírása előtt rákerestem az "időkép" szóra és az egyéb/egyéb kategória mellett ezt dobta még, és mivel az időkép / időjárás a természettudomány kategóriába esik, és akik nézik az időkép oldalát gyakran, azok szintén a "Kategória: Tudományok » Természettudományok"-at látogat(hat)ják, nagyobb esélyt adtam, hogy idekeveredik valaki, akinek szintén produkál ilyen hibát az időkép új oldala vagy nem és akkor a saját böngészőmben kell kutakodnom.
Peace.
> A kérdés kiírása előtt rákerestem az "időkép" szóra és az egyéb/egyéb kategória mellett ezt dobta még
Óóó! Értem. Tehát ha a parlament építészeti megoldásai érdekelnek, és rákeresve a parlament szóra egy aktuálpolitikai kategóriára találok, akkor a kérdésem ott mindjárt relevánssá is válik? :-)
Egyébként csak végig kell nézni a kategóriákat. Leginkább a számítástechnika áll ugye legközelebb hozzá. Oké, az időképnek, mint időjárással, meteorológiával foglalkozó oldalnak ugye van tudományos aspektus a tartalmát nézve, de itt nem erről van ugye szó.
De amúgy az időkép oldalán Firefox+ esetén jeleztek ilyen problémát. Gondolom olyan technikai megoldást használtak, amit a vírusirtó vagy a tűzfal nem nézett jó szemmel. (Lásd: [link] (bman hozzászólása, kb. 5 órája)
Miért kell eltúlozni a dolgot ezzel az ostoba "parlament" példáddal?
Mindenki tudja, hogy a gyk kategóriái szegényesek, átgondolatlanok, és közel nem fedik le a feltett kérdések széleskörű témaköreit.
Tudom, hogy imádsz kötözködni, mert ezért jársz ide a gyk-ra, trollkodni, másként fogalmazva okoskodni, de fogadd el, hogy én mint a kérdést feltevő ebbe a kategóriába tettem.
És akkor most gyorsan kontrázz rá valamivel. :)
Peace.
> Miért kell eltúlozni a dolgot ezzel az ostoba "parlament" példáddal?
Alapvetően poénként, de némileg rávilágítván a magyarázatod ésszerűtlenségére. Sajnálom, de valahogy mindig ez piszkál fel, ha valami nem ésszerűen történik.
Ostoba? Pedig innen olyan frappáns példának tűnt. :-) Szerintem ül az analógia. Ha a példát ostobának látod, akkor ostobának kell látnod a saját magyarázatodat is, mert teljesen analóg azzal. ;-) (Félreértés ne essék, nem téged akarlak leostobázni, de a magyarázaton – hogy miért ide írtad ki a kérdést – azért én jót derültem.)
> Mindenki tudja, hogy a gyk kategóriái szegényesek, átgondolatlanok, és közel nem fedik le a feltett kérdések széleskörű témaköreit.
Efelett nem nyitok vitát, valóban elég átgondolatlanok. De ettől még azért vannak egészen jól körvonalazott kategóriák is, tehát lehet rá törekedni, hogy azért megkeressük a megfelelő kategóriát a kérdésnek. A számítástechnika kategória szerintem elég jó kategóriának. Különösebben sok extra időt, vagy odafigyelést sem igényel.
> Tudom, hogy imádsz kötözködni
Alapvetően egyébként igen, de nem csak úgy ok nélkül. De ezt ne vedd személyes sértésnek. Jó dolog néha vitázni erről-arról, edzi az agyat. (És azért lássuk be, jelen esetben volt is valamiféle alapja is, tehát nem öncélú volt a dolog.)
> mert ezért jársz ide a gyk-ra, trollkodni
Őőő… Olvastad más válaszaimat is? Nem hinném, hogy trollkodnék, vagy nem áll szándékomban. De ha a kérdés nincs átgondolva, akkor hajlamosabb vagyok esetleg csípősebben válaszolni. De azért igyekszem ezt azért relatíve udvariasan megtenni. Én valahol azt gondolom, hogy ha már időmet, energiámat ingyen és bérmentve arra szánom, hogy másoknak adjak valamiféle segítséget, akkor nekem is lehet olyan igényem, hogy a kérdés olvasható, normális helyesírással megírt, érthető, a szükséges információkat tartalmazó kérdés legyen, és ebbe azért bele tartozik némileg a helyes kategóriaválasztás is. Ha én időt és energiát szánok egy válaszra, amiből nekem tulajdonképpen semmi hasznom nincs, akkor a kérdező is szánjon legalább ennyi időt és energiát, már csak azért is, mert alapvetően neki van haszna a válaszból. Oké, lehet hibázni, de ha valaki esetleg erre felhívja a figyelmet, akkor ne ő legyen már az okoskodó troll.
> e fogadd el, hogy én mint a kérdést feltevő ebbe a kategóriába tettem.
Elfogadom. De ettől még felhívhatom rá a figyelmet. Egyébként az, hogy a kérdést a megfelelő kategóriában teszed fel, az nem csak nekem jó, sőt elsősorban nem nekem jó, hanem neked. Ezért is bátorkodtam élni a kritikával. Oké, jelen esetben a tudomány kategóriában azért vannak informatikusok, legalábbis nem egyet láttam már – én is az vagyok –, de alapvetően mégis csak kevesebben, mint a számítástechnika kategóriában. Ha ott teszed fel a kérdést, akkor alkalmasint lehet, hogy gyorsabban kapsz választ, vagy jobb minőségű, részletesebb, hasznosabb választ kapsz.
Tehát igen, ez egy kritika volt. Szerintem nem volt udvariatlan, vagy lenéző, és volt alapja. Ha kiolvasod belőle azt, amit kell, akkor oké. Ha nem, akkor nekem jó így is. Értem, hogy ilyenkor az ember hajlamos érzelmi reakciót adni, de ha ezt képes vagy félretenni, utána érdemes objektíven át is gondolni azt, amit írtam.
Mindenesetre a vidám kardcsörte után a dolgok lényegét nézve: A WebSocket-re panaszkodtak páran, márpedig az azért olyan technológia, amit jó pár oldal használ. Hogy pontosan mi a problémája a Firefoxnak vele, azt nem tudom, de ha kiderítenénk, akkor is erősen valószínű, hogy ez megoldást nem jelent a problémára. Ami esetleg még járható út, hogy írsz az Időképnek, leírod, hogy milyen oprendszert, milyen böngészőt használsz, pontosan mi a hibajelenség, hátha számukra ismeretlen a probléma. Célszerű ezt mondjuk Facebookon megtenni, ahogy látom elég jól követik az oda írt kommenteket. Lásd: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!