Szilva-aszalás közben milyen halmazállapot-változás játszódik le?
Figyelt kérdés
2015. máj. 25. 18:06
1/14 anonim válasza:
a szilvában lévő cseppfolyós víz elpárolog
3/14 anonim válasza:
*Valamint az eddig oldott cukrok szilárdulnak meg. De ez elhanyagolható, a párolgás mellékhatása.
4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, én nem bírtam rájönni...bár így már nem tudom, hogy miért nem:D
2015. máj. 25. 18:36
5/14 anonim válasza:
Szerintem magában a szilvában semmiféle halmazállapot-változás nem következik be. Legfeljebb az oldott anyagok besűrűsödnek, de kristályosodás (szilárd fázis kialakulása) nem következik be.
6/14 anonim válasza:
Cseppfolyósból légneművé válik a szilva víztartalmának egy része.
De inkább főzz belőle pálinkát :D
7/14 anonim válasza:
A benne lévő cukor "karamellizálódik" is úgy ahogy, de ez elhanyagolható. Meg a mennyisége is.
8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! #6 jó ötlet, bár nem hiszem, hogy a tanárnő díjazná, ha ezt írnám válasznak:D
2015. máj. 27. 16:04
9/14 anonim válasza:
A karamellizálódás szerintem nem halmazállapotváltozás. De akit ez érdekel, írja ki külön kérdésben :
10/14 anonim válasza:
Karamellizálódás nem arról szól, hogy a cukor megolvad, majd ha kihűl, újra megkeményedik? Vagy megpirul picit? Milyen folyamat játszódik le?
Eddig én úgy vettem észre, hogy üvegesség, olvadttá válik a cukor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!