Van konkrétan a tudományokkal foglalkozó magazin?
Olyanra gondolok, amiben a fizika, kémia, biológia, esetleg a földrajz van főszerepben. Minden lehet benne, különböző elméletek, felfedezések, híres tudósok stb.
Egyszer vettem már Hihetetlen magazint, de nem igazán tetszett, mert nem hiszek az ezotériában, nem érdekel a vallás és az egyéb hasonló dolgok.
Előre is köszönöm! :)
Google + "tudományos folyóirat".
Csak a választás okoz nehézséget. :)
Vehetsz Élet és Tudományt, ha NatGeohoz hasonló színes képeket szereted, akkor Geo magazint, szárazabb anyaghoz Fizika Szemlét...Van lehetőség bőven.
szerintem a legjobb magyar tudományos ismeretterjesztő magazin az Interpress Magazin, röviden IPM. Teljes egészeben magyar szerkesztőgárdája van, nem külföldi magazinok cikkeit fordítja le jól-rosszul, mint pl. a NatGeo vagy a Földgömb, vagy a GEO magazin, és éppen emiatt sokkal több benne a magyar vonatkozású cikk.
Nekem azért is jobban bejön, mint a NatGeo (ami még szerintem a magyar nyelvű magazinok közül a színvonalasabbak között van), mert sokkal több benne a szöveges rész, míg a NatGeo nagyon nagy részét a képanyag foglalja el (ami mondjuk kétségtelenül magas színvonalú, de nekem személyesen jobban bejön a szöveg.)
Jobb újságosoknál az IPM kapható, neten előfizethető.
Próbáld ki, érdemes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!