Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Honnan tudnák letölteni...

Honnan tudnák letölteni tudományos cikkeket? Bövebben lent

Figyelt kérdés
Államvizsga témámhoz szeretnék letölteni tudományos cikkeket.Tudnátok mondani, olyan internetes oldalakat ahonnan lehetőleg ingyen tudok letölteni tudományos cikkeket.Biológia témakör érdekel.Kérlek segitsetek..Köszi
2010. febr. 23. 22:18
 1/10 anonim ***** válasza:
[link] vagy európai változata [link]
2010. febr. 23. 22:32
 2/10 anonim ***** válasza:

Itt keresgélhetsz, sok cikk szabadon letölthető pdf-ben:

[link]

[link]

2010. febr. 23. 22:56
 3/10 anonim ***** válasza:
Melyik egyetemen lehet úgy eljutni az államvizsgáig, hogy még nem hallottál a pubmed-ről?
2010. febr. 23. 23:11
 4/10 anonim ***** válasza:
"tudnék" - államvizsga---
2010. febr. 24. 00:50
 5/10 anonim ***** válasza:

Az egyetem alatt nem kellett soha egyetlen cikket sem elolvasnod?

www.pubmed.com -> nyilván csak azokat éred el, amik ingyenesek.

Nincs egyetemi könyvtár?

Innen ugyanis elérhető az összes olyan folyóirat, amire a könyvtár előfizetett.

Nem hallottál még róla, hogy ha írsz a "correspnding author" E-mail címére, elküldi neked a cikket pár napon belül?

2010. febr. 24. 12:15
 6/10 anonim ***** válasza:
a Pubmedet tényleg illene ismerni egy végzös egyetemistának... De a "biológia témakör" kicsit tág, inkább próbálj meg szükíteni valami apró részterületre, különben több százezer találatot böngészhetsz végig.
2010. febr. 24. 13:04
 7/10 A kérdező kommentje:
Kolozsváron (Erdélyben)végeztem az egyetemet.és nem, nem hallottam még a pubmedről.De igen kellett olvassak cikkeket az egyetem alatt, de ahonnan azokat töltöttem le ott most nem találtam megfelelőket.De igen van egyetemi könyvtár és már töltöttem le cikkeket onnan.Csak az van, hogy még kellene néhány cikk és gondoltam h tudtok uj oldalakat.Köszi a segitséget.Egyébként a biológián belül biokémia és genetika a témakör.
2010. febr. 24. 19:30
 8/10 anonim ***** válasza:
A laborunkban eddig hat Kolozsváron végzett diák fordult meg, amióta itt vagyok, de mind ismerte a pubmedet.
2010. febr. 24. 21:02
 9/10 anonim ***** válasza:

Oké, de ahogy fentebb írtam hogy a "biológia témakör" túl nagy lesz, úgy a "genetika és biokémia" is.

Erre még mindig többtízezer találatot fogsz kapni.

Tényleg részletes dolgokra érdemes csak a Pubmeddel keresni, pl: "Arabidopsis apoptosis" és akkor ennek a növénynek a programozott sejthaláláról olvashatsz többszáz cikket. Vagy írd be az író, esetleg a folyóirat nevét amit keresel. Úgy általában a biokémiáról nem fogsz cikket találni, de sok sikert...

2010. febr. 25. 14:54
 10/10 A kérdező kommentje:
Megvan a konkrét témám is.Utólag vettem észre, hogy végülis ismertem a pubmedet, csak úgymond más linknéven.köszönöm a segitséget azoktól akik segitettek.
2010. febr. 25. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!