Az agyunk milyen módon tárolja el a hosszú távú emlékeinket? Hogyan lesz egy élményből emlék?
Én még nem hallottam, hogy ezt komoly ember állította volna.
Egyébként nem látom szükségét,mhogy biokémiai mechanizmust feltételezzünk emlékeink raktározására, mert szerintem az elektrofiziológiai magyarázat is kielégítő. Az mégpedig, hogy hiába bonyolult egy emlék, akár lehet egy hosszú történet is, de a bonyolult neuronhálózatok asszociációi lehetővé teszik ezt, ha feltételezzük, hogy amerre ingerület gyakrabban jár, arra egyre könnyebben, egyre kisebb "ellenállással szemben" is jár egyúttal. És azt sem látom be, miért kellene más mechanizmust feltételezni a "rövid távú" emlékezet, mint a tartós esetében.
"Az mégpedig, hogy hiába bonyolult egy emlék, akár lehet egy hosszú történet is, de a bonyolult neuronhálózatok asszociációi lehetővé teszik ezt, ha feltételezzük, hogy amerre ingerület gyakrabban jár, arra egyre könnyebben, egyre kisebb "ellenállással szemben" is jár egyúttal."
Tehát ha a számítógépem sokat megy egyre kevesebb áramot fogyaszt? Mert ezt mondtad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!