Tudnátok mondani jó ismeretterjesztő filmet csillagászat témában?
Szerintem ne Morgan Freeman féreglyukon át, és hasonlókat nézz. Ha valós ismeretet szeretnél szerezni, akkor kezdd el Dávid Gyula videókkal. 2005 ös előadás sorozat őrült kozmológiák címen.
Én is hasonlókkal kezdtem de a nat geo vagy disc.sci. En található videók nagyon pontatlanok, és sok helyen nem is helyesek. Erre akkor Rájöttem, amikor az előbb említett előadás sorozatot elkezdtem nézni.
Nincs benne animáció, csak nyers fizika, nehéz anyag. Többször visszakell tekerni, de ha kitartó vagy, és tényleg tanulni akarsz, akkor ez a legjobb.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Egyébként meg azért írtam csillagászatot, mert a fizikakönyvek ezt mind egybe tárgyalják csillagászat cím alatt, és sajnos annyira nem vagyok még jártas a témában, de próbálkozom :)
Még egyszer köszönöm a hasznos válaszokat!:)
Dávid Gyula tényleg nagyon nagy koponya, meg a Keresztúri Ákos előadásai is érdekfeszítőek. Utóbbi részt vett egy expedicion is az USA-ba ahol a marsi körülményeket szimulálták.
Milyen jó lenne egy világ ahol minden férfi olyan okos lenne mint ezek az emberek, a nők meg mind olyan kedvesek,mint pl. a Borbás Marcsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!