A növénybiológia mit takar? Avagy milyen tantárgyakat kell tanulni ahhoz, hogy növénybiológus lehessek?
Figyelt kérdés
(biológián kívül)#növény/biológia/tanulás/egyetem
2015. máj. 7. 18:50
1/6 anonim válasza:
biokémia és lehet egy kevés geológia (?) tudás sem árt
Mindenesetre ehhez gondolom biosz szakra kell menni. Ott pedig nem csak növénybioszt fogsz tanulni, hanem lesz kötelezően állattan, matek, humánbiosz, fizika, szerves kémia, fizikai kémia, meg egyéb finomságok.
2/6 anonim válasza:
kémiát, fizikát nem is keveset, de aki igazán jó akar lenni a matekot sem hanyagolhatja
3/6 Hardy Weinberg válasza:
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Akkor sajnos le kell, hogy tegyek erről az álmomról, hogy növénybiológus legyek, mert humán szakos vagyok, és bárhogy kínlódok, csak 3.6-os átlagom van kémiából :( ;)
2015. máj. 8. 10:01
5/6 anonim válasza:
pedig nem nagy cucc az a kémia... szerintem könnyebb, mint a többi reál
6/6 anonim válasza:
Nem csak biológia szakon tanulhat növénybiológiát.
Speciel a gyógyszerészeknek sok félév növénytani alapismeretek és formakobotanikájuk van és elég sok hallgató - aki phd-ra adja a fejét - ezen a területen megy tovább és az ELTE-n tanít/kutat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!