Mennyi a legkisebb frekvenciájú fény frekvenciája?
Figyelt kérdés
A feladat kérdése szerint a legkisebb frekvenciájú fény hullámhosszát kéne kiszámolnom.2015. ápr. 25. 20:49
11/14 anonim válasza:
Tudtommal fénynek csak az az EM sugárzás nevezhető, ami akként viselkedik. Vagyis ahogy csökkentjük a frekvenciát 250 THz alá, fokozatosan átalakul hősugárzássá, egyre többféle anyag válik "átlátszóvá" ill. "áttetszővé" azon a frekvencián. Ezért nem tudom értelmezni a feladatot.
12/14 anonim válasza:
...tehát beleszólva az előbbiekbe, a 10 cm-es hullámhosszú "fény" az kb. wifi-frekvencia (3 GHz), tehát át fog sétálni a falon.
13/14 A kérdező kommentje:
szigula: Igen, ezt meg is csináltam. De, ha mást nem tudok csinálni, akkor ezt mondd annak, aki megalkotta és meg is oldotta a feladatot. A feladat a, része volt amit leírtál, számoltam egy frekvenciát abból az energiából. A b, részhez kell a feltett kérdésem, a c-hez is kéne egy Wki, mert megadtak egy másik lambdát és a v-t kéne kiszámolni. Az utolsó résznél kapunk még egy anódáramot is, a kérdés pedig a katódba ütközött fotonok száma 1 s alatt.
2015. ápr. 26. 18:39
14/14 anonim válasza:
Nem lehet érteni amit leírtál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!