Ti hogyan gondolkodtok, hogyan találjátok ki az új ötleteket?
Nagyon érdekel, hogy hogyan élik meg az emberek a gondolatok létrejöttének folyamatát, hogyan ötletelnek mások valami dolgon és hogyan találnak ki valami újat, láttok-e eközben valamit a "lelki szemeitek" előtt?
Én kiskorom óta jó vagyok a térbeli tájékozódásban, a mechanikai problémák megoldásában. Ha találkozok valami ismeretlennel, akkor miközben megnézem, szétszedem egyből látom a fejemben, a "lelki szemeim" előtt a tárgyat és bármit hozzá is tudok képzelni, mint egy mérnöki tervezőprogramban. Ennek következtében a dolgok működését és a problémát is hamar megértem, így a megoldás is beugrik. Általában nem csak a műszaki dolgok mellé társítok képeket, hanem más feladatokhoz is. Ha utaznék valahová és ismerem a környéket, akkor be tudom járni, meg hasonlók, ha valamiről meg elképzelem, hogy milyen lenne ha, akkor mintha egy saját filmet néznék.
Ti hogyan tudnátok leírni a folyamatot, amikor töprengtek valamin, vagy ha valamire megoldást kell találnotok? Mi játszódik le a fejetekben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!