Fizika? Felelésre készülök. És nem tudom pár kérdésre a választ.
1.Nem azért írtam ki a kérdést, hogy kioktassanak. Szépen megkértem, hogy ha valaki tudja akkor legyen szíves nekem leírni a válaszokat.
2.Nem mondtam, hogy szemét a tanár.
3.Tisztába vagy az anyagi helyzetünkkel, hogy nekünk lesz e pénzünk magántanárra? Most elárulom, nincs.
4.Anyáékat már kérdeztem, hogy segítsenek, de ők se nagyon értenek a fizikához.
5.Nem találom rá a pontos választ, se a könyvbe, se interneten, ezért gondoltam, hogy kiírom ide.
A hajszálcsövesség biztos benne van a könyvedben. A különböző vastagságú csövekben más a folyadék szintje. Egyes esetekben minél vékonyabb a cső, annál magasabb, más esetekben éppen ellenkezőleg, annál alacsonyabb. (Ha nem hajszálcsövekről van szó, a folyadék azonos szinten áll a csövekben.)
.
A légnyomás elsősorban a tengerszint feletti magasságtól függ, de kisebb mértékben ingadozik azonos magasságon is.
.
A szilárd testek nyomás két dologtól függ, a súlyuktól, és az érintkezési felülettől. A kettő hányadosa adja ki a nyomást.
.
Folyadékokban a nyomás minden irányban egyenlő nagyságú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!