A feketelyukba hulló pl vasgolyó atomjai gyorsabbak lesznek mint a fény?
Egyrészt a fekete lyuk nem fordítja vissza a fényt, csak olyan szinten csökken a fény energiája távolodáskor, hogy az eseményhorizontig nem jut el.
Másrészt az atomok (vagy más nyugalmi tömeggel rendelkező részecskék) megközelíthetik a fénysebességet, de nem fogják elérni.
"amikor 2 feketelyuk egymásba esik, hogy rendeződnek a szingularitások?"
Eggyé válnak, a tömegük összeadódik.
A fénynek nincs tömege. Az elektronnak, protonnak, kvarkoknak viszont van. Tömeggel rendelkező anyag pedig nem mozoghat fénysebességgel. Mivel a horizont jóval a szingularitáson kívül esik, és Elméletileg a kettő között térnek kell lennie, annak tudatában, hogy a lyuk a fénynél gyorsabb vonzása van- ennél szebben nem tudtam fogalmazni- akkor legalább ebben a torzult térben legalább fénysebességgel kell szálguldania ezeknek a tömeggel rendelkező részecskéknek is. Olyan nincs, hogy a kvarkok átalakulnak sötétanyaggá, és sötétenergiává.
Lehet külöbség 2szingularitás között? Mert szerint az egybeolvadásos téma ezt feltételezi.
"Olyan nincs, hogy a kvarkok átalakulnak sötétanyaggá, és sötétenergiává."
ki mondta? e=mc^2
Ezutóbbit én se tudom, de az elektromágneses erő erősebb gravitációnál szóval nem áldozza be magát, és a töltésmegmaradásról se feledkezzünk meg. Vegyértékkvarkok pedig nem léteznek, vegyértékelektronok annal inkább, ők a párokkal nem rendelkező, tehát kötéseket alkotni tudó elektronok az atomok körül.
Az hogy a fekete lyukba hulló anyaghgal mi történik, jelenleg is az elméleti fizika ígyik nagy megválaszolatlan, a jelenlegi matematikai isereteinkkel miválaszolhatatlan kérdése.
A szingularitás pedig nem egy objektum/szuperrészecske vagy hasonló, hanem annyit jelent, hogy a fizika-matematika aktuális állapotában alkalmazhatatlan az adott „egyedi” térrészre.
De az biztos, hogy a fekete lyukba hullván minden és mindenki egyesül az egy igaz Szingularitásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!