Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha kitanulom az Autocad vagy...

Ha kitanulom az Autocad vagy a Solidworks használatát eg tudnék élni belőle?

Figyelt kérdés
Érdekelnek az efféle tervezőprogramok de nem tudom mennyire érdemes az idő beléjük invesztálni, meg lehet ezekből élni vajon? Meg lehet önállóan tanulni?

2015. ápr. 3. 14:24
 1/6 Tengor ***** válasza:
100%

Ezek csak eszközök.

Hiába tanulod meg mesterien a kalapács használatát, még nem fogsz tudni megcsinálni egy tetőszerkezetet. Persze nagyítóval biztosan találhatsz olyan ácsot, aki piszok jó a szakmájában, de kalapács fóbiája van, ezért megmutatja, hogy hova kell ütni, te pedig oda ütsz, de erre alapozni a megélhetést...

2015. ápr. 3. 14:46
 2/6 anonim ***** válasza:
Ezekkel a progikkal nem csak rajzolgatni kell a gyakorlatban, hanem érteni is kell, amit csinálsz. Szóval ha megvannak a műszaki alapok, akkor lehet belefolyni az eszközök használatába. Még egy műszaki asszisztenstől is elvárják, hogy valamilyen minimális műszaki végzettsége legyen. Vagy ha nem várják el, akkor annak megfelelő gyér fizut is fog kapni.
2015. ápr. 3. 15:10
 3/6 A kérdező kommentje:
Vegyészmérnök vagyok, BME-n már elvégeztem 5 éve azóta főleg laboros méréstechnikával foglalkozom és szerintem a műszaki alapok megvannak. Ebben az esetben mi a véleményetek?
2015. ápr. 3. 15:35
 4/6 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben lehet benne lehetőség, de lehet, hogy külföldön jobbak az esélyeid, mint idehaza. Kitartás és szerencse kérdése. Meg hogy ki mit ért megélhetés alatt.
2015. ápr. 3. 15:44
 5/6 Szőrös Béka válasza:

Én a fémiparban dolgozom, mint cnc programozó és képkezelő. Nekem óriási előnyt jelent ez a program, használom is...

(mint ahogy a többiek is írták, nem árt kapcsolódó szakmai háttér).

Egy pék is megtanulhatja kezelni, lehet benne profi is, de csak az elméleti, illetve az illusztrációs részéig.

Persze ismerek olyat is, aki csak modellezésre használja és renderelni...

2015. ápr. 28. 11:45
 6/6 Szőrös Béka válasza:

Ja amúgy a SolidWorks-ről írtam :D

AutoCad nem jön be

2015. ápr. 28. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!