Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Feladatmegoldás?

Feladatmegoldás?

Figyelt kérdés

12,8 m magasból leejtettünk egy testet. Kiszámoltam a vmax-ot, azzal nem volt gond. Feladat bé kérdése:

Mekkora lesz a sebessége 12 m magasságban?

Megoldókulcs szerint m*g*h1 + m*v1négyzet/2 = m * g* h. Ebből kellett volna kiszámolni. Nem értem, hogy jön ki az eredmény, igen, hülye vagyok matekból. Valaki levezetné? Btw, ez a feladat miért a munkánál van, miért nem szabadesésre tervezték? A következő példa már idekeveri a függőleges lehajítást is. Mi az összefüggés?

2015. márc. 25. 08:27
 1/1 anonim ***** válasza:

Tehát akkor neked szükséged van a v=a*t képletre van szükséged(a=g), ahhoz, hogy a t-t megállapítsuk szükségünk van a "t"-re, tehát, hogy mikor lesz ott.

Ezt kifejezhetjük abból a képletből, hogy:

h=(a*t^2)/2, ezt átalakítva kifejezed "t"-t: t=sqrt(2h/a)

ezt pedig be tudod helyettesíteni a v=g*t képletedbe, tehát: v=a*t=a*sqrt(2h/a)

Amit te írtál fent megoldó kulcsnak azt nem tudom mi az, mert tömeg az nem is szerepel egyik képletben sem amit ide kell, de te sem adtál meg tömeget.

2015. márc. 25. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!