Milyen anyagokkal tudnék mechanikusan súrlódás során hőt termeltetni, amik nem kopnak, de a környezeti áramoltatott levegőnek át tudják adni a hőt?
2010. febr. 17. 12:02
1/7 anonim válasza:
Írd le pontosabban a rendszeredet, mert nagyjából értem, de nem biztos.
HA jól értem, akkor levegőt akarsz áramoltatni a házon belül a falban? Vagy a fal mentén? Ez így biztos nem menne, ha tényleg ez a terved, akkor leírom, hogy miért. Ha nem, akkor írd le pontosan a tervedet.
2010. febr. 17. 12:52
2/7 anonim válasza:
Nagy fába vágod a fejszéd,ha ezt meg akarod csinálni,mert az ilyen súrlódás nagyon kevés hőt tudna fejleszteni,és az anyagok kopása törvényszerű,és ha megolajozod,akkor viszont nem termel annyi hőt.
2010. febr. 17. 13:40
3/7 anonim válasza:
na viszkozitású folyadék belső surlódása, pl. sűrű olajban forgó lapátkerék.
viszont a súrlódás tényleg nem egy jó gondolat hőfejlesztésre.
akkor inkább direkten hajtsál vele hőszivattyút.
2010. febr. 17. 13:47
4/7 anonim válasza:
Kerámiacsapágy nem kopik.
2010. febr. 17. 17:58
5/7 A kérdező kommentje:
Abból indultam ki, hogy egy zárt helyiség (van ház) akkor tud veszíteni a belső hőmérsékletéből, ha le tudja adni a hőt. Én arra gondoltam, hogy a belső falon létrehozok két jól szigetelő réteg között légrést, amiben 25-30 fok körüli hőmérsékletű levegőt cirkuláltatok. Mivel a belső hőmérséklet ez alatt van, ezért a helyiség nem tud leadni hőt, csak felvenni. Azt nem tudom, hogy ebben a zárt légréses rendszerben mekkora energia folyamatosan biztosítani a hőfokot. Kicsiben már megcsináltam, de hatékony, főleg költséghatékony megoldást keresek a hőveszteség pótlására. kb. 18 órában rendelkezésre áll szélenergia, még az abból nyert elektromos energia hővé alakításában is gondolkodtam, vagy közvetlen mozgási energia hővé alakításában.
2010. febr. 17. 18:18
6/7 anonim válasza:
hallották már a kaloriferekről?
Ezeknek az a lényege, hogy levegőt melegítünk fel,és azt hasznosítjuk.
A levegő fűtését egyszerű bojlerrel is megoldhatod: az előállított melegvizet szivattyúval egy hőcserélőn keresztül visszacirkuláltatod a bojlerbe.
A fal adatainak ismeretében könnyen méretezhető a berendezés:)
vagy ami sokkal gyorsabban fűt az az, ha gőzzel fűtöd meg a levegőt.
2010. febr. 17. 20:01
7/7 A kérdező kommentje:
Igen hallottam, de nálam a fő energiaforrás mozgási energia.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!