Röntgenfotóval napfogyatkozás?
Figyelt kérdés
Elég biztonságot nyújt a megfigyeléshez? Persze nem percekig, csak néhány másodperc erejéig. Sajnos semmi erre utaló infót nem találtam. Köszi.2015. márc. 19. 16:04
1/10 anonim válasza:
Speciális védőfólia és hegesztőpajzs és annak a külön üvegje véd a megvakulástól a szakértő szerint . Nem kísérleteznék kormozzott üveggel meg egyéb házi praktikákkal .
2/10 anonim válasza:
Röntgenfotóval, kormosüveggel, napszemüveggel és fotónegatívval tilos és veszélyes.
3/10 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. :) Akkor marad a teleszkóppal történő kivetítés.
2015. márc. 19. 16:12
4/10 anonim válasza:
Ó… Én amikor megláttam a kérdést azt képzeltem, hogy profi csillagász vagy, és azután érdeklődsz, hogy tetszene-e nekünk, ha a röntgen tartományban képeket készítenél a napfogyatkozásról… Ekkora leereszkedést már régen éltem át.
5/10 A kérdező kommentje:
Sajnálom. :( Azóta már találtam egy hasznos cikket, ez a tésztaszűrős megoldás nagyon tetszik. :D [link]
2015. márc. 19. 16:16
6/10 anonim válasza:
Én is azt hittem, hogy röntgen képet csinálsz róla! :)
És ahogy írtátok, hogy nem szabad, mert veszélyes, és a kérdező válaszolt, hogy "Akkor marad a teleszkóppal történő...", azt hittem szívrohamot kapok. Azt hittem, távcsővel akarod nézni közvetlenül! :))
7/10 anonim válasza:
(Halkan jegyzem meg, hogy a teleszkópot is illene védeni valahogy, mert a koncentrált hőtől sérülhetnek az optikai elemek.)
8/10 A kérdező kommentje:
Igen, viszont nincs szűrőm. Nem szeretném, ha megolvadnának a dolog benne. Úgyhogy ha erre van valakinek tanácsa, izgatottan várom.
2015. márc. 19. 18:45
9/10 anonim válasza:
10/10 anonim válasza:
Oh, igen, köszönöm! Ez lágy röntgen képnek tökéletesen elmegy. (Ha jól tudom, kb. ezt a tartományt használják a korona és jelenségeinek vizsgálatára.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!