Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A hidrogénmeghajtású járművekh...

A hidrogénmeghajtású járművekhez honnan szereznek annyi hidrogént?

Figyelt kérdés

[link]

Még valamikor kémiaórán tanultam hogy a hidrogén ipari előállítása Zn és HCl reakciójából jön létre... Viszont akkor honnan szereznek ipari mennyiségű zinket meg sósavat?

2015. márc. 19. 09:41
 1/4 anonim ***** válasza:
78%

A hidrogén több különböző módon állítható elő, de gazdasági szempontból a legfontosabb eljárások a szénhidrogénekből nyerik ki a hidrogént. A kereskedelmi ömlesztett hidrogéngázt általában földgáz gőzreformálásával termelik.[84] Magas hőmérsékleten (1000–1400 K, 700–1100 °C) a vízgőz (vízpára) reagál a metánnal, így szén-monoxid és dihidrogén keletkezik:

CH4+H2O--->CH+3H2O

2015. márc. 19. 09:49
 2/4 Wadmalac ***** válasza:

"szén-monoxid és dihidrogén keletkezik:

CH4+H2O--->CH+3H2O"

A képlet valahogy elgörbült. :D

CH4 + H2O(g) = CO + 3H2

2015. márc. 19. 11:49
 3/4 anonim ***** válasza:
Jaj bocsánat, valóban, megint a kapkodásom, csak wikiről másoltam a cikket és nem ellenőriztem le...
2015. márc. 20. 12:37
 4/4 Wadmalac ***** válasza:
Én sem kötözködni akartam, csak feltűnt, hogy 6 hidrogénből hogyan lett 7, meg 1 oxigénből három. :D
2015. márc. 20. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!