Miért 36%-os a tömény sósav és 98%-os a tömény kénsav?
Figyelt kérdés
ha elkezdenénk a tömény sósavat desztillálni nem töményedne?2015. márc. 16. 19:54
1/4 anonim válasza:
Azért annyi, mert az anyagi tulajdonságai annyit tesznek lehetővé. Ha a tömény sósavat melegítik, akkor elillan a sósavgáz is, hiszen a sósav tulajdonképpen gáz halmazállapotú szobahőmérsékleten, csak a gyakorlatban a telített (38%-os) vizes oldata van használatban. A kénsav pedig annyira vízmegkötő, hogy nem lehet töményebbet csinálni belőle.
2/4 anonim válasza:
A sósav nem más, mint hidrogén-klorid vízben oldva, míg a kénsav egy különálló vegyüket H2SO4
4/4 anonim válasza:
Azeotrópos elegyek, ami azt jelenti, hogy egy hőmérsékleti pontot elérve a desztillátum összetétele nem változik.
Egyébként lehet töményíteni vízelvonószerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!