A hangyasav miért színteleníti el a brómos vizet, és többi karbonsav pl. ecetsav miért nem?
Figyelt kérdés
2015. márc. 11. 00:21
1/1 anonim válasza:
A többi karbonsavban csak karboxil csoport van.
A hangyasavban nem csak karboxil csoport, de formil csoport is felismerhető! Ez az oka a tovább oxidálhatóságának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!